Diana je prije smrti htjela kući, sada se zna zašto je otišla u Pariz

August 31, 2019, 11:32 am

Danas se navršilo tačno 22 godine od pogibije Diane, princeze od Walesa. Iako je princeza mrtva više od dvije decenije i dalje je jedna od najvažnijih figura britanske kraljevske porodice.

Ovih dana mediji su prepuni tekstova o životu i smrti tragično preminule princeze, a u jednom od njih mediji su prepričali njezin posljednji razgovor s bivšim batlerom Polom Burelom koji je medijima otkrio da je princeza morala otići u Pariz prije nego što se vratila u London.

Princeza mu je rekla da se jedva čeka vratiti kući nakon krstarenja s Dodijem Fajedom, tadašnjim partnerom. Princeza je batleru i prijatelju rekla da je na jugu Francuske prevruće, a unutar broda prehladno.  Spomenula mu je poklone koje je dobila od Fajeda, među kojima su bili ogrlica, sat i narukvica. Burel joj je rekao da će je Fajed zasigurno uskoro zaprositi, a ona mu je rekla da je predivan prema njoj.

Diana, nije htjela u Pariz i jako joj se žurilo da ide kući u London. Ipak, morala je jer su putovali privatnim zrakoplovom Fajedove porodice. Dodi je morao svratiti u Pariz završiti neki posao za svog oca pa je par ondje odlučio provesti nekoliko dana. Diana je razvodom od princa izgubila kraljevsko osiguranje pa se nije mogla u Englesku vratiti sama, nego je morala čekati Dodija.

Oboje su poginuli na putu od hotela Ritz do njegovog stana na Champs-Élyséesu. Nikada se nije saznalo zašto nisu prespavali u hotelu, koji je vlasništvo Dodijeve obitelji.

(Index.hr – Foto: Nezavisne)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *