FK Sarajevo 7.000 KM kazne

September 26, 2018, 11:36 am

Disciplinska komisija Nogometnog / Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine kaznila je Fudbalski klub Sarajevo sa ukupno 7.000 KM.

Klub sa “Koševa” sankcionisan je zbog navijačkih ispada na utakmicama 8. kola BH. Telekom Premijer lige BiH u gostima na “Bilinom polju” protiv Čelika 4.000 KM, a zbog upotrebe i ubacivanja u teren veće količine pirotehničkih sredstava što je izazvalo prekid igre u trajanju od 23 minute. Dodatnih 3.000 KM “bordo klub” platiće zbog pirotehnike u susretu sa ekipom Tuzla siti.

Takođe, zbog učestalih ispada navijačima Sarajeva je izrečena i zabrana organizovanog odlaska na jednu gostujuću utakmicu.

Kasa Čelik biće praznija za 5.000 KM zbog propusti u organizaciji utakmice sa Sarajevom i upotrebe veće količine pirotehničkih sredstava.

Nogometni klub Široki Brijeg platiće novčanu kazna u iznosu 4.500 KM zbog propusti u organizaciji utakmice BHT Premijer lige BiH protiv Željezničara kada je između ostalog zbog pirotehnike uslijedio prekid od dvije minute.

Propusti u organizaciji utakmice sa Radnikom i upotreba pirotehničkih sredstava koštaće Željezničar 2.500 KM, dok će Sloboda platiti 2.000 KM zbog sličnih dešavanja u susretu sa GOŠK-om.

Takođe igrač Zrinjskog Slobodan Jakovljević novčano je kažnjen u iznosu 1.000 zbog verbalnog vrijeđanja sudije po završetku utakmice sa Čelikom u Zenici.

(Nezavisne)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *