Zvizdić od danas u Briselu

Zvizdić od danas u Briselu

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić boraviće od danas u Briselu gdje će do četvrtka, 22. juna, prisustvovati sjednicama Sjevernoatlantskog savjeta i Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta.

Zvizdić će se danas sastati sa evropskim komesarom za transport Violetom Bulc, prisustvovati sjednici Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta, te u odvojenim susretima razgovarati sa poslanicima u Evropskom parlamentu Kristijanom Dan Predom, Toninom Pikulom i Jozom Radošem, najavljeno je iz Savjeta ministara.

Za sutra je planiran susret Zvizdića sa zamjenikom generalnog sekretara NATO-a Rouz Getemiler, zatim prisustvo sjednici Sjevernoatlantskog savjeta, a u popodnevnim časovima sastaće se sa predsjednikom Evropskog savjeta Donaldom Tuskom i evropskim komesarom za životnu sredinu, more i ribarstvo Karmenu Velom.

Zvizdić će u srijedu, 21. juna, u odvojenim susretima razgovarati sa poslanicima Evropskog parlamenta Frankom Bogovičem, Jasenkom Selimovićem i Ivanom Jakovčićem, a potom sa Grupom prijatelja BiH u Evropskom parlamentu, kao i sa evropskim poslanicima iz Slovenije.

Tokom popodneva planiran je i susret sa evropskim komesarom za proširenje i politike susjedstva Johanesom Hanom.

 

(SRNA)

Komentarišite

Your email address will not be published.