Žrtvama rušenja zgrade u Majamiju skoro milijardu dolara odštete

May 12, 2022, 8:54 am

​Žrtve rušenja stambene zgrade u Surfsajdu na Floridi, i njihove porodice pristale su na odštetu u iznosu od 997 miliona dolara od osiguranja, građevinskih kompanija i drugih protiv kojih su podnijeli tužbu, saopštio je advokat porodica žrtava.

U rušenju zgrade poginulo je 97 osoba, prenosi N1.

Prema pogodbi koju tek treba da odobri sudija okruga Majami Dejd, odšteta će biti isplaćena rođacima ljudi koji su nastradali u nesreći, kao i stanarima koji su povrijeđeni ili ostali bez svojih domova, piše “Glas Amerike”.

“Naši klijenti su žrtve tragedije. Ako ste izgubili nekog voljenog, nijedna suma novca nije dovoljna. Ali naši klijenti su zadovoljni ovom odštetom”, rekao je advokat Harli Tropin.

Advokati tuženih kompanija se još nisu oglasili. Dnevnik Majami Herald objavio je da je pogodba saopštena za vrijeme sudskog pretresa.

Tokom pretresa okružni sudija Majami Dejda rekao je obema stranama da se nada da će slučaj biti završen do prve godišnjice rušenja zgrade 24. juna, prenosi Herald.

Dvanaestospratnica Čemplejn Tauers blizu Majami Biča iznenada se srušila 24. juna 2021. Spasilačke ekipe radile su danonoćno više od mjesec dana u ruševinama da bi pronašle i identifikovale posmrtne ostatke žrtava. Vjeruje se da je to jedno od najsmrtonosnijih slučajnih rušenja zgrada u američkoj istoriji.

Federalni istražitelji nisu formalno zaključili šta je dovelo do urušavanja zgrade sagrađene 1981. godine, ali su inspektori više puta konstatovali probleme.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.