Znakovi da vam je partner finansijski nevjeran

May 23, 2020, 7:57 am

Svađe oko finansija najčešći su razlog za razvod, utvrdila je studija američkog Univerziteta Kanzas. Ako partner ne želi nikad razgovarati o novcu ili o troškovima, postoji mogućnost da nešto skriva.

Međutim, to vas ne bi trebalo obeshrabriti, već samo treba pronaći pravi način, savjetuje psihoterapeutkinja Boni Eker Vajl, autorica knjige “Financijska nevjera: Pobijedite neprijatelja veza broj 1 u sedam koraka”.

“S partnerom o novcu možete pričati i u seksi donjem vešu. S vremenom će se tome veseliti”, dodala je.

Ovih 6 znakova otkriva da vam partner nešto skriva:

1. Ima tajni račun

Odvojeni računi najčešće znače i više problema, zato što  partneri ne mogu međusobno kontrolisati troškove. Ako sumnjate da partner ima vlastiti račun, suočite ga s tim, poručuju finansijski stručnjaci.

Jasan znak mogu biti izvodi iz banke koji stižu na partnerovo ime ili neočekivani računi, odjeća ili gadgeti, piše Shine.Yahoo.

2. Uzima nove kreditne kartice

Slično kao i s odvojenim računom, uzimanjem dodatnih kreditnih kartica smanjuje se kontrola troškova. Osim toga otežava dobijanje kredita, naročito ako se dugovi gomilaju. Zato je važno barem jednom na godinu, a po mogućnosti i više puta, provjeriti sve izvode bankovnih računa. Tako ako i pronađete nekakve sumnjive račune, možete partnera na vrijeme s tim suočiti, tvrde finansijski stručnjaci.

3. Uvijek ima dobro opravdanje za sve

Izgubio je novčanik, neko mu je ukrao novac… samo su neki od izgovora kojima se partner može služiti. Ako se takvi scenariji stalno ponavljaju i partner uvijek ima objašnjenje za sve to, najvjerovatnije se trudi sakriti svoje pretjerane troškove. On nije pouzdan finansijski, poručuju savjetnici.

4. U ozbiljnim je dugovima

Loša finansijska situacija nije rijetkost, ali dugovi koji se gomilaju znak su ozbiljnih problema. Naročito ako ih partner krije, a njegovim skrivanjem dugova na površinu izlaze i druga pitanja. Partner se može zapitati ako to skriva, o čemu još laže.

5. Kocka

Internet je olakšao kockanje, a samim tim i nekontrolisano trošenje. Povremeno ulaganjepar maraka, nije strašno, ali može prerasti u tešku zavisnost. Zato, ako primijetite da partner sve više vremena provodi na internetu, a dugovi se gomilaju, vrijeme je za ozbiljan razgovor. Što prije problem uočite, to ćete ga lakše riješiti.

6. Troši iznad granica

Muškarci vole trošiti novac bez da o tome prije porazgovaraju s boljom polovinom. To im daje osjećaj moći, ali može uzrokovati niz finansijskih problema. Ako primijetite novu odjeću ili gadgete, porazgovarajte s njim, poručuju stručnjaci. Najbolje je odrediti određenu svotu koju nećete prelaziti bez partnerovog znanja.

(vecernji.hr) http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *