TV K3

android aplikacija

instaliraj

Zločin koji je zgrozio svijet: Ubila sestru, stavila tijelo u zamrzivač, pa ćutala 19 godina

Zločin koji je zgrozio svijet: Ubila sestru, stavila tijelo u zamrzivač, pa ćutala 19 godina

Pred vijećem Županijskog suda u Varaždinu danas u devet sati počelo je suđenje Smiljani Srnec (44) za ubistvo 21-godišnje sestre Jasmine tokom ljeta 2000. godine.

Riječ je o u javnosti već poznatom “slučaju zamrzivač” ili “zločin u Palovcu” o kojem su, nakon što je u zamrzivaču u prizemlju porodične kuće otkriveno tijelo, izvještavali i svjetski mediji.

Optužnica tereti Srnec da je svojoj sestri zadala najmanje pet snažnih udaraca tvrdim predmetom u glavu i da joj je nanijela višestruke smrtonosne povrede u vidu preloma kostiju glave.

Jasmini Dominić trag se potpuno izgubio 2000. godine, iako je njen nestanak službeno prijavljen tek 16. avgust 2005.

Međimurska policija je 16. februara ove godine primila dojavu iz županijskog Zavoda za hitnu medicinu da je u zamrzivaču u kući u Palovcu pronađen leš nepoznate osobe, za koju je utvrđeno da je sestra Smiljane Srnec, koja je uhapšena istoga dana.

Jasminino tijelo je godinama ležalo u zamrzivaču. Smiljana Srnec u jednom se trenutku slomila pred policijom i navodno sve priznala. Ali, to nije bilo u prisutvu advokata pa se njeno priznanje ne uzima kao dokaz na sudu. Pred istražiocima se tako našao težak posao da pronađu dovoljno čvrste dokaze za zločin koji se dogodio prije 19 godina.

Sestra negira da je počinila ubistvo

– Nemam komentara, ali nisam – rekla je Srnecova na pitanje da li ubila svoju sestru. Na sudu je i plakala, objavljeno je ranije.

(Index, Jutarnji list)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.