TV K3

android aplikacija

instaliraj

Žena koju je silovao blizak rođak UGUŠILA svoju tek rođenu bebu

Žena koju je silovao blizak rođak UGUŠILA svoju tek rođenu bebu

Novi slučaj čedomorstva koji se dogodio u subotu, 7. jula, u bihaćkom naselju Brekovica potresao je javnost u BiH, a i šire.

Pronalaskom mrtvog novorođenčeta otkrivena je jeziva priča 43-godišnje R. M. (identitet poznat redakciji Avaza), koja je osumnjičena da je ubila svog tek rođenog sina. Nakon saslušanja u policiji, puštena je na slobodu.

Ekipa Avaza zatekla ju je ispred njene kuće. Pristala je razgovarati, ali iz straha za vlastitu bezbjednost odbila je da joj se ime objavljuje kao i da se fotografiše.

Gotovo niko od mještana Brekovice ne može vjerovati da je R. M. ugušila svoje dijete i zakopala ga u blizini porodične kuće, kako je to istraga pokazala.

Ali, R. M. je otkrila šokantnu pozadinu slučaja, da ju je bliži rođak silovao!

– Tri mjeseca nakon što me silovao saznala sam da sam trudna. Znao je da je dijete njegovo, ali ga to nije zanimalo. Prijetio mi je i ponašao se agresivno, zbog čega sam ćutala. Bojala sam se za sudbinu svog sina, ali i svoj život – govorila je uznemireno R. M.

Prema njenim tvrdnjama, prilikom porođaja i neprerezivanja pupčane vrpce nastupila je smrt djeteta.

– Poslije toga sam dijete stavila u kantu i pokrila pelenom, pa ostavila ga u poljski ve-ce u blizini kuće. Nikom nisam smjela ništa govoriti. Ne znam ko me prijavio – kaže nesrećna žena.

Slučaj je otkriven nakon anonimne prijave policiji. Osumnjičena je nakon toga podvrgnuta ljekarskom pregledu, kojim je utvrđeno da se porodila.

Potom se slomila u policiji i sve priznala.

Narušeno zdravlje

U Brekovici šok. Za osumnjičenu mještani imaju samo lijepi riječi. Opisali su je kao samohranu majku koja živi s 21-godišnjim sinom i da je narušenog zdravstvenog stanja.  Jedna od sagovornica Avaza, koja nije željela da joj se otkrije identitet, kazala je da niko nije primijetio ništa čudno niti posumnjao da je u drugom stanju.

– Često je proteklih mjeseci bila bolesna i ležala u krevetu. Kupovali smo joj lijekove i donosili, ali ni po čemu nismo primijetili da se radi o trudnoći. Niti je ona o tome bilo kome govorila.

Prijeteće poruke

Svi materijalni dokazi se trenutno nalaze u Policijskoj stanici Bihać, a ovaj slučaj je dalje predat Tužilaštvu Unsko-sanskog kantona. Navodno, postoje poruke u kojima stoji kako je bliži rođak R. M. prijetio. Nezvanično saznaje Avaz da joj je mobilni telefon izuzela policija.

Srpskainfo

Komentarišite

Your email address will not be published.