TV K3

android aplikacija

instaliraj

Zdravlje mu je sve bolje, a Jovana uskoro čeka još jedna LIJEPA VEST

Zdravlje mu je sve bolje, a Jovana uskoro čeka još jedna LIJEPA VEST

Dječak koji je jesenas pronađen pred crkvom u Čajetini, zbog zdravstvenih problema i dalje se nalazi na Dečjem odjeljenju Opšte bolnice Užice i nepoznato je kada će biti upućen u hraniteljsku porodicu.

O tome će presudnu ulogu imati njegovo zdravstveno stanje i brzina kojom bude tekla procedura oko usvajanja mališana.

Jovan Gavrilović je ušao u šesti mjesec svog života, a i dalje nema porodicu. U užičkoj bolnici ne oskudjeva ni u čemu, mezimac je čitavog odjeljenja, napreduje i čeka usvojenje.

Kada će se to desiti – konkretan odgovor u bolnici nemaju, tek o tome će odlučiti njegovo zdravlje koje je iz dana u dan sve bolje.

Tek, iz ove ustanove su Centru za socijalni rad u Čajetini, čiji je mališan štićenik, dali upustvo o nastavku procedure za usvajanje.

Kako kažu u bolnici, ne zbog toga što bi dječak ubrzo trebalo da bude usvojen, već da bi se dobilo na vremenu, odnosno da ga, čim lekari procjene da je spreman za život u vanbolničkim uslovima, čeka usvojiteljska porodica.

A zainteresovanih za usvojenje Jovana Gavrilovića je veliko, pa mu valja naći porodicu u kojoj bi imao najbolje moguće uslove za odrastanje.

Od svih koji bi ga usvojili, biće napravljen uži krug kandidata, sa kojima će biti obavljen razgovor poslije koga će biti odlučeno ko će ga usvojiti.

Mališana je 9. oktobra pred crkvom u Čajetini, zamotanog u bijelu tkaninu, slučajno pronašla jedna mještanka. Od tog dana, koji mu je u matične knjige uveden kao rođendan, dječak je u bolnici.

Kako mu je porijeklo nepoznato na prijedlog Centra za socijalni rad u Čajetini dobio je ime Jovan – po Jovanu Bogoslovu na čiji praznik je rođen i pronađen ostavljen, a prezime Gavrilo po Arhangelu Gavrilu po kome se zove bogomolja u Čajetini.

Komentarišite

Your email address will not be published.