Zbog virusa otkazan Svjetski mobilni kongres

February 13, 2020, 7:28 am
Svjetski mobilni kongres u Barseloni, koji organizuje kompanija GSMA, otkazan je nakon što je od učešća odustao veliki broj tehnoloških i telekomunikacionih kompanija zbog straha od širenja virusa Kovid-19.

Kongres je trebalo da bude održan 24. februara i očekivalo se više od 100.000 delegata iz 200 zemalja tokom četiri dana.

GSMA je danas bila prinuđena da prizna da mora da otkaže ovogodišnji događaj, nakon što je više od 40 kompanija odustalo od učešća, navodeći kao razloge zabrinutost za zdravlje i bezbjednost.

Među onim koji su otkazali učešće su predstavnici kompanija EE, Fejsbuk, Nokija, Erikson, Intel, Sisko, Amazon, Vodafon i njemačke kompanije Dojče telekom, navodi Gardijan.

Kineska kompanija Huavej avionom je prebacila svoje zaposlene u Španiju, kako bi iz predostrožnosti bili smješteni u karantin.

GSMA je zabranila dolazak učesnika iz Hubeja, kineske pokrajine iz koje se počeo širiti novi virus. Na Kongres svake godine dođe između 5.000 i 6.000 državljana Kine, što je od pet do šest odsto učesnika.

http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *