TV K3

android aplikacija

instaliraj

Zbog masovne tuče i nereda privedeno 200 navijača

Zbog masovne tuče i nereda privedeno 200 navijača

Oko dvije hiljade navijača koji su došli da bodre Poljsku uoči meča sa reprezentacijom Makedonije, prvo su se u petak tokom jutra međusobno potukli u jednom kafiću u centru makedonske prestonice, a obračun su nastavili i popodne u Gradskom parku, koji se nalazi u neposrednoj blizini stadiona “Todor Proeski”.

Naravno, mnogi od njih nisu ni stigli do stadiona na kojem je selekcija Poljske slavila protiv domaćina sa 1:0.

Očevici kažu da su se potukle dvije suprotstavljene grupe poljskih navijača. Policija je i ovog puta intervenisala. Uhapšeno je 200 poljskih navijača, a zbog velikog broja privedenih, oni su u policijsku stanicu odvezeni sa dva autobusa.

Dok je trajao meč između Makedonije i Poljske u okviru kvalifikacija za plasman za Evropsko prvenstvo 2020. godine, privedeni poljski navijači su bili zadržani u policijskoj stanici da ne bi izazvali nove incidente.

Ostali navijači iz Poljske, koji su i najglasniji, iz bezbjednosnih razloga su bili smješteni u posebnom boksu na istočnoj tribini stadiona.

Skopski mediji pišu da su se poljski navijači u petak oko podne sukobili sa policijom ispred sjedišta Vlade Republike Makedonije. Navijači su krenuli ka Staroj skopskoj čaršiji, a policija je pokušala u tome da ih spriječi.

Ipak, jedan broj poljskih huligana je uspio da stigne ispred čaršije. Tu su počeli da se penju na spomenik Skenderbegu, a da policija nije brzo reagovala sigurno bi došlo do konflikta sa žiteljima Skoplja albanske nacionalnosti koji su bii u blizini, a kojima se nije dopalo ponašanje i veranje poljskih navijača po spomeniku Skenderbegu.

Srpskainfo

Komentarišite

Your email address will not be published.