Zbog čega je emotivno varanje puno gore od fizičkog

February 10, 2020, 8:14 am

Emocionalno varanje obično traje sedmicama ili mjesecima, uključujući uzajamne osjećanje, koji ne nestaju poslije noći neodgovornog seksa. Emocionalno varanje ima tri komponente: emocionalnu povezanost, tajnost i element erotike.

Ukoliko imate blisko, platonsko prijateljstvo, a pomisao kako tu osobu ljubite vas uzbuđuje, znači da ipak emotivno varate svog partnera.

Prema psihoterapeutima sada je lakše nego ikad započeti emocionalnu aferu, jer mobilni telefoni i društveni mediji čine ljude dostupnim 24 sata dnevno. Dakle, postavlja se pitanje kako da znate da vas partner emotivno vara? Postoje li znakovi? Naravno da da, a ovo su neki.

Ne želi da se približavate njegovom telefonu

Ako se vaš partner udalji od vas dok koristi telefon ili se iznervira kada ste u njegovoj blizini, to može značiti da nešto želi sakriti od vas. Porast pisanja poruka i korištenja društvenih mreža također može biti razlog da budite oprezni.

Ponaša se… drugačije

Više provođenja vremena na Facebooku ili kada želi iznenada sam ići u teretanu umjesto kao bračni par je jasna promjena u ponašanju, međutim to ne mora nužno značiti da vas emocionalno vara, ali zapravo znači da se nešto vjerovatno sprema.

Previše govore o njemu/njoj

Ako primijetite da vaša srodna duša često spominje prijateljevo ime i s vremena na vrijeme dijeli detalje o njima ili njihovom životu, to također može biti znak.

Prestaje govoriti s vama

Ako vaš partner prestane dijeliti stvari s vama i na pitanja vam odgovara s “u redu“, “ništa“, “ok” to može biti znak da vas izbjegava jer znaju da su učinili nešto pogrešno.

Više mu niste prioritet

Za razliku od fizičkog varanja koje traje jednu noć, emocionalna veza zahtijeva vrijeme i energiju osobe koja je u nju uključena. Dakle, ukoliko vašem partneru više niste prioritet, to znači da je zaokupljen nekim drugim.

Više nisu zainteresirani za seks

Vaša druga polovina više ne inicira seks i čini vam se udaljen tokom čina? To može biti razlog za zabrinutost, posebno ako niste svjesni nijednog većeg problema koji se trenutno događa u njihovom životu. Bilo da je riječ o seksu, ljubljenju ili držanju za ruke, fizička bliskost je važan i bitan dio uspješne veze, a svaka nagla promjena na tom djelu može biti znak većeg problema.

Šta učiniti ako mislite da vas partner emocionalno vara?

S partnerom smireno razgovarajte: Postavite mu pitanja poput: kako se osjećaš sa mnom u vezi?; Jesi li sretan?; Osjećaš li kao da nam nešto fali?

Ako kažu da je sve u redu i da su sretni – ali vi ste i dalje zabrinuti – terapeut za parove mogu vam pomoći da prevaziđete probleme.

http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *