Završen trodnevni auto-reli “Kozara- Sutjeska”

Završen trodnevni auto-reli “Kozara- Sutjeska”

Na Tjentištu je završen trodnevni auto-reli “Kozara- Sutjeska”. Finalna stepenica za stotinak takmičara, koji su ove godine stigli iz BiH, Srbije i Hrvatske, bila je vožnja na poligonu spretnosti i tačnosti.

Osim automobilizma i poštovanja saobraćajnih propisa, ovaj reli promoviše turističke potencijale i povezuje Republiku Srpsku.

Spretnost, brzina, koncentracija, okretanje automobila pod ručnom uz obaveznu škripu užarenih guma- dio su slike završnog spektakla Auto relija „Kozara- Sutjeska“.

Oko stotinak takmičara nadmetalo se u više dispciplina i klasa. Najbolji kao i prethodnih godina vozači iz Trebinja i Jajca.

– Najbitnije je sreća, vozačko umijeće i sojećaj za to. Auto malo i najviše sreća – kaže pobjednik Turist Klasa 1 Vučko Bešlić.

–  Volim druženje auto sport, najvažnije je spretnost vozača. Brzina ima i do auta ali vozač je glavni, džaba brzina – dodao je pobjednik SPRINT klase Davor Sikima.

Smotra vozačkih vještina, poznavanje i poštovanje saobraćajnih propisa organizuje se duže od pola vijeka. Ovu vožnju ne propušta 84-godišnji Emilio Rolih, najstariji učesnik, koji se staze i poligona sjeća još iz pedesetih godina prošlog vijeka, ali ni pripadnice nježnijeg pola, koje zapaženim rezultatima dokazuju da automobilizam nije samo muški sport.

– Relije vozim od 1952. godine, to jest Sutjesku, a druge još i ranije. Bavim se time stalno. Učestvovaću još uvijek i motocikle sam vozao mnogo godina. Nije mi do prestiža, samo da se omladina ugleda na mene – kaže Rolih.

– Dame što više da se uključe, adreanalin i svega ima i odlično je – istakla je Dragana Beslać iz tima Ministarstva saobračaćja i veza.

Organizatori iz AMS Republike Srpske relijem koji je njihov zaštitni znak, ove godine obilježavaju i značajan jubile – 25 godina rada.

Ovo je fantastična manifestacija druženja, bezbjednost saobraćaja, ovo je uz podršku predsjednika Narodne skupštine i našeg Ministarsva organizuje AMS RS i da nastave tradiciju – istakao je ministar Saobračaja i veza u Vladi Srpske Neđo Trninić.

Najboljim vozačima i pobjednicima u svim klasama uručene su medalje i pehari. Iako je bilo dobrih vožnji – prošlogodišnji rekordi u brzini nisu oboreni.

 

(RTRS)

 

Komentarišite

Your email address will not be published.