TV K3

android aplikacija

instaliraj

Završen skup podrške Vučiću, “Budućnost Srbije”, u Beogradu

Završen skup podrške Vučiću, “Budućnost Srbije”, u Beogradu

U Beogradu je održan skup u okviru kampanje “Budućnost Srbije”. Prema proceni MUP-a, okupilo se između 100.000 i 120.000 građana. Skup je počeo muzičkim programom, nakon čega je otpevana himna “Bože pravde”. Usledila su obraćanja govornika ispred Doma Narodne skupštine. Okupljenima se obratio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, rekavši da su Srbiji potrebni mir i deca.

20.20 – Na kraju skupa je Oliver Mandić otpevao pesmu “Majko, Srbijo” posebno komponovanu za ovu priliku.

20.15 – Nikada neću govoriti pred ovolikim brojem ljudi. Vi zaslužujete Srbiju budućnosti,  jednu, jedinu i neponovljivu, najlepšu i najbolju zemlju na svetu. Beskrajnio hvala na svemu. Živela Srbija, završio je Vučić obraćanje na skupu.

20.12 – Sve nas je manje, džabe nam stručnjaci ako nemamo dece, molim vas da to razumete. Važnio je da brinemo o populacionoj politici. Bez dece nema budućnosti.

20.10 – Naš najvažniji cilj su nove fabrike i investicije, naš cilj je zaposlena Srbija i zadovoljni građani, naš cilj nisu sukobi.

Aleksandar Vučić na skupu

Aleksandar Vučić na skupu “Budućnost Srbije”

20.09 – Srbija će imati snagu da čuva svoje nebo, ne treba nam ničija pomoć, jačaćemo svoje snage iz godine u godinu, kaže Vučić.

20.05 – Srbija će brzinom rakete da ide napred. Razgovaraćemo, ali nemojte da pomislite da ćemo da dozvolimo proterivanje našeg naroda sa vekovnih ognjišta na KiM. Moraćemo da gradimo mnogo bolje odnose sa BiH i Hrvatskom.

20.03 – Srbiju smo izlečili kada je bila na ivici ambisa. A vi ste verovali u to. Posebno se zahvaljujem penzionerima koji su podneli najveći teret. Imao čvrst dinar. Imate ozbiljnu Vladu koja ne laže narod već se ponaša domaćinski.

20.00 – Znam kolika je moja odgovornost i briga za ljude na KiM. Neće nam biti lako i zato još jednom hvala što ste u ovolikom broju došli. Bez vas ovoliko, ne bih mogao da izađem pred Sija, Putina, Merkel, Makrona u narednih nekoliko dana, istakao Vučić.

19.56 – Skupa je glava, a jedna stvar je još skuplja, a to je obraz, kaže Vučić.

19.53 – Možete da pretite i vršite pritisak koliko hoćete, nema razgovora dok se ne ukinu takse.

19.50 – Moj posao kao predsednka je da čuvam mir. Želim da u 21. veku nemamo nijedan rat, poručio je Vučić.

19.45 – Probaćemo da idemo u korak sa svetom, dobio sam važno pismo iz “Folksvagena”, Srbija je i dalje u igri, istakao je Vučić.

19.40 – Mnogo smo energije uložili i sve je to vredelo za ovakvo veče, poručio je predsednik Aleksandar Vučić.

19.30 – Ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto obratio se okupljenima na srpskom jeziku, rekavši da mu je čast što je u Beogradu.

19.20 – Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik ističe da je neophodna unutrašnja snaga zemlje da bi ona bila jaka u regionu.

19.08 – Emitovani inserti iz filma “Košare”. Potpukovnik Dragutin Dimčevski poručuje da je sve prolazno a da je Srbija večna.

19.00 – Današnji skup je poruka jedinstva i snage srpskog naroda, poručio je ministar Ivica Dačić

18.35 – Prva se obratila predsednica Vlade Ana Brnabić koja je rekla da današnji skup u Beogradu pokazuje da Srbija nije podeljena zemlja “već jedna, jednaka, jedinstvena, zemlja normalnih i pristojnih ljudi”.

18.30 – Pevačica Mari Mari i okupljeni građani pevaju himnu “Bože pravde”.

18.25 – Na video-bimu emituju se inserti iz dvanaest okruga koje je predsednik obišao u toku kampanje “Budućnost Srbije”.

18.15 – Predsednik Vučić i govornici došli su do centralne bine. Plato ispred Doma narodne skupštine i okolne ulice puni ljudi.

17.30 – U toku je nastup rok grupe Riblja čorba. Trg Nikole Pašića je ispunjen građanima koji su došli na skup.

Nastup Riblje čorbe

Nastup Riblje čorbe

17.10 – Centar grada povremeno nadleću helikopteri.

Helikopter nad Beogradom

Helikopter nad Beogradom

17.00 – Na skup stigli i Srbi sa Kosova i Metohije. Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić kaže da je iz južne srpske pokrajine došlo oko 7.500 ljudi.

16.15 – Okupljanje počelo muzičkim programom ispred Doma Narodne skupštine. Nastupa Aca Lukas.

Građani su ispred Doma Narodne Skupštine stigli iz svih krajeva grada noseći zastave Srbije, transparente i balone.

Pre zvaničnog početka skupa, pred okupljenim građanima nastupali su pevač Aca Lukas i rok grupa Riblja čorba.

Nakon toga je pevačica Mari Mari otpevala himnu “Bože pravde”. Usledila su obraćanja govornika.

Branbić: Stavimo tačku na podele 

Na skupu se prvo obratila predsednica vlade Ana Brnabić, koja je rekla da skup pokazuje da Srbija nije podeljena već jedna i jedinstvena.

Premijerka je zahvalila prisutnima na podršci. “Hvala što smo danas svi zajedno u Beogradu”, rekla je Brnabićeva.

Zašto smo danas ovde, upitala je premijerka. “Ako mene pitate, onda kažem da smo se okupili da pokažemo da Srbija nije podeljena zemlja, ni podeljeno društvo”, rekla je ona.

Prema njenim rečima, Srbija je zemlja pristojnih ljudi, gde su važni rad i rezultati rada.

“Nećemo podržati podele, pretnje, vešala, motorne testere, stalne, stalne i stalne podele na botove, sendvičare i na građansku elitu”, kaže premijerka.

“Srbija je jedna, ovo je Srbija”, istakla je Brnabićeva. Kaže da želi da se stavi tačka na podele i tačka na one koji nas dele.

“Ti koji nas dele su se okupili prošle subote na ovom mestu, a nismo čuli nikavu viziju, već samo uvrede i psovke i pozive na podelu”, rekla je premijerka, dodajući da to nije i neće biti Srbija.

Skup u Beogradu

Skup u Beogradu

Istakla je da je ušla u politiku na poziv Aleksandra Vučića i dodala da je bila počastvovana što ju je pozvao u svoj tim.

“U njemu sam videla potpuno drugačiju posvećenost, drugačiji odnos prema građanima i zemlji, zbog toga sam prihvatila poziv”, rekla je Brnabićeva.

“I danas u aprlu kada pogledam šta smo uradili, ozbiljno sam ponosna na naše rezultate – Klinički centar Niš, prvi ikada završeni klinički centar u istoriji Srbije, a tu je i naučno-tehnološki park Srbije”, rekla je, između ostalog, premijerka.

Nastavićemo da radimo i pobeđujemo kao jedan tim, zaključila je obraćanje Brnabićeva.

Dačić: Poruka jedinstva 

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je da “smo u prethodnim nekoliko nedelja bili svedoci da se iz Beograda šalju slike nasilja, pretnji i žele nekih stranaka da preko ulice dođu na vlast”.

“Šalje se poruka da smo slabi, nejedinstveni i zato kao spojeni sudovi iz međunarodne zajednice, naročito sa zapada, dolaze jači pritisci i ultimatumi, misle da ćemo se predati ako jače pritisnu”, istakao je šef srpske diplomatije.

Predstavnici opozicije, kaže, imaju sve osim naroda.

“Ovaj skup je poruka jedinstva i snage srpskog naroda. Srbija nije ni mala ni slaba, Srbija je danas jaka. Niko ne može da donosi odluke o Srbiji a da se o tome ne pita Srbija. Ovo je drugačija Srbija od one od pre sedam godina”, istakao je Dačić.

Srbi sa KiM koji su peške došli u Beograd

Srbi sa KiM koji su peške došli u Beograd

Prema njegovim rečima, Srbija je poštovana zemlja u međunarodnoj zajednici.

“Pokazali smo našu snagu time što je 13 zemalja povuklo priznanje Kosova. Srbija je čvrst oslonac srpskog naroda. Ne igrajte se vatrom, danas Srbima niko ne sme da preti i da ih napada”, ističe ministar spoljnih poslova.

Dačić navodi da, to što Vučić još nije raspisao izbore, jeste “dokaz odgovornosti prema Srbiji i nacionalnim interesima”.

“Štiti ih (opoziciju) od poraza i debakla”, kaže šef srpske diplomatije.

Dačić je u šali poručio gradonačelniku Zoranu Radojičiću, njegovom zameniku Goranu Vesiću i predsedniku skupštine Beograda Nikoli Nikodijeviću da Beogradu treba veći trg jer je, kaže, Trg Nikole Pašića “mali da primi sve koji se zalažu za bolju budućnost Srbije”.

Dimčevski: Srbiji je potreban mir i jednistvo

Potpukovnik u penziji Dragutin Dimčevski, nekadašnji zamenik 53. bataljona u Đakovici, podsetio je na junake koji su svoje živote položili na oltar države Srbije.

“Bila je to najveća bitka 1999. godine koja je ušla u anale ratovanje. Košare su primer kako se brani otadžbina u krajnje nepogodnim vremenskim, klimatskim uslovima. Mladići sa Košara, koji su imali 17, 18 i 19 godina, bili su snaga naše herojske borbe”, podsetio je Dimčevski.

Kaže da kada je situacija izgledala gotovo bezizlana, starešine su pokazale junaštvo i solidarnost. “Znali smo da se borimo za sve naše građane, za Srbiju, za naše svetinje. To ne smemo nikada zaboraviti”, istakao je Dimčevski.

Dimčevski je rekao da je posle dvadeset godina od Nato agresije, Srbiji je potreban mir, a nadasve jedinstvo.

“Mi vojnici najbolje znamo šta donose strahote rata. Želimo jedinstvenu i hrabru Srbiju, kao što su bili njeni borci sa karaule Košare. I danas ako bude potrebno branićemo Srbiju istom hrabrošću, odlučnošću i junaštvom”, istako je Dimčevski.

Zahvalio se predsedniku Aleksandru Vučiću što je, kako kaže, bio prvi zvaničnik koji je dešavanja 1999. godine nazvao pravim imenom – agresijom.

“Hvala vam što ste bili prvi zvaničnik koji odao poštu mučenicima sa Košara, Šar planine, Koritnika, Jezerskih planina, Drenice…”, naveo je Dimčevski.

Dodik: Srbi iz Republike Srpske su zagledani u Srbiju

Predsedavajući Predsedništva BiH, Milorad Dodik, navodi da je Srbija država u koju su zagledani Srbi iz Republike Srpske, te da je danas ovde da prenese podršku Republike Srpske Srbiji i srpskom rukovodstvu.

“Došao sam ovde da svima vama isporučim ljubav koju Srbi u Republici Srpskoj imaju za Srbiju, za njeno rukovodstvo. Ljubav koja uvek jača i koja je uvek tu. Danas iskazujem jasno opredljenje i podršku Srbiji i rukovodstvu. Došao sam ovde da svima kažem da je ovo okupljanje odgovor na sva pitanja za svakoga ko pita šta se ovde dešava”, poručio je Dodik.

Ističe da je Srbija nezamenljiv faktor stabilnosti i mira.

“Želimo da Srbija bude moćnija, snažnija, jača. Srbija je garancija naše stabilnosti i naše budćnosti. Došao sam ovde da svima vama kažem da ova Srbija danas i ovo današnje okupljanje je odgovor za sve u svetu i okruženju da je Srbija jedinstvena i jaka”, naveo je predsedavajući Predsedništva BiH.

Dodaje da svako može da bude protiv vlasti, jer to je, kako kaže – legitimno. Ali, poručio je, ne možete da budete protiv države.

“Ne možete da budete protiv Srbije jer unutrašnja snaga i jedinstvo su važni da bi ona bila moćna u regionalnim i svetskim okvirima. Ne možete da budete protiv Srbije koja je izložena otvorenim pitanjima vezanim za Kosovo. Moramo dati snagu našem pregovaračkom timu, dodatnu snagu predsedniku Vičiću a ne da mu tu snagu oduzimamo”, rekao je Dodik.

Milorad Dodik na skupu

Milorad Dodik na skupu “Budućnost Srbije”

Poručio je i da Republika Srpska jasno i glasno poručila da neće u NATO.

“Nećemo u NATO zato što ste i nama u dva navrata bacali bombe. Nećemo NATO zato što nećemo da granica bude na Drini, kao što je to nekada bilo, nećemo da ponovimo situaciju od pre 100 godina. Nemojte nas više pitati. Mi smo odluku doneli i u tome ćemo pratiti Srbiju, ništa bitnije nije od toga da RS prati Srbiju u strateskim pitanjima”, poručio je predsedavajući Predsedništva BiH.

Važno je, istakao je, da znamo da budućnost Srbije podrazumeva mir, među nama i mir sa narodima sa kojima deimo ovaj balkanski prostor, da sve razmirice rešavamo pregovorima i da se naučimo strpljenju, jer samo tako možemo da se izborimo za svoje interse.

“Vreme je za strpljenje i za ogovore”, poručio je Dodik i istakao da Srbija i Srbi u Reublici Srpskoj danas veoma jasno zajedno mogu da iskažu svoj stav i da se do kraja bore za njega.

Za Srbe u Reublici Srpskoj, kazao je, Republika Srpska je država kao krajnja kateegorija, a Srbija država u koju smo mi zagledani.

Zahvalio je Vučiću na mnogim projektima koje je pokrenuo, te dodao da će jedan o tih projekata nositi naziv ili Beograd, ali najčešće Srbija.

Dodik je posebno zahvalio predsedniku Vučiću na podršci za realizaciju projekta rekonstrukcije Jasenovca.

Sijarto: Srpsko-mađarski odnosi najbolji do sada 

Ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto izjavio je na skupu da je srednjoj Evropi potrebna snažna Srbija.

Peter Sijarto

Peter Sijarto

Sijarto je rekao da je srednja Evropa sve jača i jača zato što se vlade rukovode nacionalnim interesima, uprkos pritiscima.

“Svima je jasno da je vaša zemlja sve jača i jača. Ojačala je jer vaši lideri nisu zanemarili nacionalne interese. Siguran sam da ćemo (Srbi i Mađari) u budućnosti biti sposobni za velika dela”, rekao je Sijarto.

Ocenio da su srpsko-mađarski odnosi najbolji do sada i da je Srbija zaslužila da bude članica Evropske unije, kao i da je neprihvatljivo da joj se drže lekcije i usporava njeno pridruživanje.

“Vi ste prava evropska nacija, što ste više puta dokazali. Vašim pristupanjem će EU biti jača i u godinama koje predstoje na tome ćemo raditi sa vama i predsednikom Aleksandrom Vučićem”, naglasio je Sijarto.

Istakao je da bi, da se Mađarska pita, Srbija sutra bila članica EU.

Centar grada povremeno su nadletali helikopteri. Saobraćaj u gradu se normalizuje.

Građani su u Beograd došli iz svih krajeva Srbije, uključujući i Srbe sa Kosova i Metohije. Grupu od deset autobusa zaustavila je kosovska policija na administratiuvnom punktu kod Končulja.

Izvor: RTS

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.