Završen miting podrške uz poruku – Makedonija ide naprijed

May 19, 2015, 6:59 am

“Makedonija je evropska zemlja i dobiće zasluženo mesto, ima mudar narod i zato – živela Makedonija”, završio je Gruevski večerašnje obraćanje na dvočasovnom mitngu na kojem se okupilo oko 90.000 pristalica aktuelne vlasti ispred Sobranja, a sa bine je ispraćen uz stranačku himnu.

Gruevski je rekao da je Makedonija orijentisana ka EU i ako ima volje može se doći do političkog kompromisa.

On je istakao da makedonski političari ni ne pomišljaju da bez referenduma donesu odluku o imenu Makedonije.

Gruevski je naveo da je Evropska komisija objavila prognozu da će Makedonija ove i sljedeće godine imati najveći rast, a to, kako je dodao, znači investicije i radna mjesta, prenosi “Sputnjik”.

“Posle ove objave stigli su iskusni teroristi. Naša policija ih je zaustavila. Opozicija kaže da smo ih mi organizovali. Međutim, nema ubijenih civila, samo teroristi – nisu im prošle laži”, istakao je makedonski premijer.

“Gruevski je rekao da lider opozicije Zoran Zaev ne želi naprednu Makedoniju. “Ni njegov scenarista to ne želi. Oni hoće vlast po svaku cenu”, naglasio je Gruevski.

On je rekao da niko nije rekao da aktuelna vlast ne griješi. “Za devet godina vlasti sigurno smo i grešili i o tome smo pričali na kongresu stranke”, dodao je Gruevski, koji je lider vladajuće VMRO-DPMNE.

Oko 22.00 časa završen je miting podrške aktuelnoj vlasti koji je organizovao vladajući VMRO-DPMNE i predizborna koalicija “Za bolju Makedoniju”. Miting je prošao bez incidenata, a prema podacima policije bilo je oko 90.000 ljudi koji su nosili zastave Makedonije.

Na oko kilometar i po mjesta održavanja mitinga VMRO-DPMNE, protestovale su pristalice opozicionog Socijaldemokratskog saveza Makedonije.

Njihov centralni protest održan je u nedjelju, ali su najuporniji podigli šatore ispred Vlade s namjerom da tu ostanu dok premijer Gruevski ne podnese ostavku.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *