Zastrašujuća istina zašto Tom Kruz i Džon Travolta ne mogu da napuste sajentološku crkvu

March 12, 2015, 9:09 am

Jedna od njih odnosi se na dva najslavnija člana – Džona Travolte i Toma Kruza.

Iako su bili svedoci mnogobrojnim zlostavljanjima drugih članova sajentološke crkve, koju je osnovao L. Ron Hubard 1954, Džon Travolta i Tom Kruz  nisu napravili niti jedan potez koji bi mogao štetiti ugledu sajentologa, ispričali su to svedoci za film Going Clear prenose američki mediji.

Upravo zbog činjenica da ta crkva svoju moć zasniva na regrutovanju slavnih osoba, Kruz i Travolta su unutar te zajednice poput bogova. Crkva je upravo zbog njih primila mnogo novih članova, a za uzvrat tome, zvezdama su poklanjali luksuzne darove, poput hangara za avione i limuzine. Iako je teško poverovati da niti jedan, niti drugi nikada nisu pokušali da odu iz crkve, niti izjavili ništa nauštrb nje, situacija je, posebno za njih dvojicu, vrlo komplikovana, naslućuje HBO-ov film Going Clear.

Režiser Gibni smatra da na glumcima leži ogromna odgovornost i da je vreme da istupe u javnost i priznaju što se događa unutar te organizacije, koja broji tek 500.000 članova, a vredi preko 1.2 milijarde dolara. Film i knjiga istog imena na kojoj je baziran, odaje razlog zbog kojeg Travolta i Kruz neće tako skoro izaći iz sajentologije. Naime, crkva im preti otkrivanjem njihovih najvećih i najintimnijih tajni, koje su skupljali tokom godina. Članovi svoje tajne otkrivaju na sajentološkim sastancima, što je u njihovoj crkvi poput ispovesti. Stvar je još teža za Kruza, koji već ima iskustva sa udaljavanjem od crkve i to u vreme kada je počinjao vezu s Nikol Kidman 1998. godine. Kasnije, sajentolozi su njihovu decu počeli da okreću protiv svoje majke te su, na kraju krajeva, i uzrokovali razvod slavnog para.

 

(Lisa)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *