TV K3

android aplikacija

instaliraj

Zaražena bila u Domu zdravlja: Časna sestra iz Čitluka pozitivna na virus korona?

Zaražena bila u Domu zdravlja: Časna sestra iz Čitluka pozitivna na virus korona?

U Domu zdravlja Ljubuški registovan je prvi slučaj zaraze virusom korona kod sedamdesetogodišnje ženske osobe, koja ima adresu stanovanja u Čitluku.

Direktor Doma zdravlja u Ljubuškom Ivan Landek za Klix kaže kako je slučaj specifičan je je soba vezana za Ljubuški, ali nije iz Ljubuškog. Kako saznaje Klix radi se o časnoj sestri.

– Ona živi na području opštine Čitluk, ali je zbog toga što oni imaju specifično zdravstveno osiguranje i često sele iz svojih kuća već duže vremena osigurana u Zapadnohercegovačkom kantonu i ima karton u Domu zdravlja Ljubuški i bila je u kontaktu sa osobljem Doma zdravlja Ljubuški. Mi smo preduzeli sve mjere nakon što je potvrđeno da je pozitivna i samoizolacijui dezinfekciju i sve što treba – kaže Landek.

Naglašava da je situacija specifična.

– Ne možemo reći da je prvi slučaj u Ljubuškom, međutim bila je u kontaktu sa našim zdravstvenim sistemom i s našim Domom zdravlja. Mi ćemo odraditi sve procedure vezane za našu zdravstvenu ustanovu, a sve daljnje kontakte epidemiološke i povezanosti s kim je bila ovih dana, nulti pacijent i ostalo, radi opština Čirluk odnosno Hercegovačko-neretvanski kanton – pojasnio je Landek.

Izvor: Klix 

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.