Zaposleni tračaju do iznemoglosti!

February 16, 2016, 1:15 pm

Čak 78 odsto ispitanika priznaje da zaposleni rado tračaju, a povod su im dosada, zavist i “razbibriga”, pokazuje istraživanje koje je sproveo “Moj posao”.

Petina ispitanika smatra da se tračanje odvija tek povremeno, dok svega jedan odsto ispitanika misli da zaposlenici ne tračaju.

Osim otkaza, najčešće teme kancelarijskih tračeva su poslovne situacije, zapošljavanje i poslovne “akvizicije” – 65 odsto.

Predmet trača su i lične osobine kolega – 64 odsto, te njihov privatni život i finansije – 61 odsto. Anketirani navode da se najmanje bave zdravstvenim stanjem kolega – 16 odsto. Najviše se trača usmeno – 99 osto, te putem servisa za instant poruke, kao što su “Fejsbuk”, “Mesindžer” i “Gugl” – 43 odsto.

Pet odsto ispitanika priznaje da trača putem službene imejl adrese, pri čemu su muškarci nešto nepažljiviji od žena – osam odsto muškaraca tračanje praktikuje pisanim putem i preko poslovnog mejla, dok to isto čini pet odsto žena.

Većina ispitanika /64 odsto/ smatra da na poslu podjednako tračaju muškarci i žene.

U tračanju više sudjeluju ispitanici mlađi od 30 godina /77 odsto/, a najmanje zaposleni stariji od 41 godine /61 odsto/.

Mete tračeva zaposlenih su podjednako kolege i nadređeni.

Nezavisne novine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *