TV K3

android aplikacija

instaliraj

Zapaljeno auto direktorice Televizije Sarajevo (VIDEO)

Zapaljeno auto direktorice Televizije Sarajevo (VIDEO)

U sarajevskom naselju Alipašino Polje u noći sa utorka na srijedu zapaljen je automobil u vlasništvu direktorice Televizije Sarajevo Edine Fazlagić.

Ona u izjavi za medije nije željela komentarisati slučaj dok se ne završi istraga.

Ona je rekla da će se naknadno oglasiti o ovom događaju.

Požar su noćas ugasili sarajevski vatrogasci, a na teren su izašli i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo koji su obavili uviđaj i izuzeli tragove koji će se vještačiti.

Direktorica TVSA Edina Fazlagić: Automobil mi je zapalio bivši uposlenik
Direktorica TVSA Edina Fazlagić: Automobil mi je zapalio bivši uposlenik

Edina Fazlagić (Foto: I.Š./Klix.ba)
Ona je navela da je automobil zapalio bivši uposlenik TVSA nakon teksta u medijima o kršenju moratorija o zapošljavanju u ovoj televizijskoj kući.

Istaknula je da je u spornom tekstu optužena da je prekršila moratorij na zapošljavanje Vlade KS i bez konkursa primila 14 ljudi, te zaposlila stranački kadar, što apsolutno, kako je navela, nije tačno.

Svi radnici, koji se spominju, navodi ona, dugi niz godina uposleni su po raznim ugovornim osnovama u TVSA te se radilo o rješavanju njihovog statusa.

Podsjetimo, u sarajevskom naselju Alipašino Polje jutros oko 2:40 sati zapaljen je automobil Fazlagić. Požar su ugasili sarajevski vatrogasci, a na teren su izašli i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Izvor: Patria/ klix.ba

Komentarišite

Your email address will not be published.