TV K3

android aplikacija

instaliraj

Za projekte u kulturi 650.000 KM

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske raspisalo je konkurse za raspodjelu sredstava za projekte u kulturi za ovu godinu u ukupnom iznosu od 650.000 KM.

Za projekte u kulturi 650.000 KM

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević rekao je da su ovogodišnja sredstva za projekte u svim oblastima kulture za 30 odsto veća u odnosu na prošlu godinu.

Malešević je rekao na konferenciji za novinare da pravo da se prijave na konkurse, koji su otvoreni u narednih mjesec dana, imaju sva kulturno-umjetnička udruženja i ustanove čiji su osnivači lokalne zajednice.

“U oblasti književnosti ove godine imamo dva značajna jubileja – 100 godina od rođenja Branka Ćopića, kojem ćemo pokušati da posvetimo posebnu pažnju, pa bih zamolio one koji će učestvovati na konkursu da na tu temu upute ozbiljnije projekte. Drugi događaj je 50. jubirarni `Kočićev zbor` kojem, takođe, moramo da posvetimo značajnu pažnju”, rekao je Malešević.

On je dodao da će u martu biti raspisani konkursi za filmsku produkciju za koje je planiran iznos od 100.000 KM i kulturnu produkciju nacionalnih manjina u planiranom iznosu od 30.000 KM.

Načelnik Odjeljenja za savremeno stvaralaštvo i kreativnu industriju u Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske Danijela Pavlović rekla je da će naredne sedmice biti rasisani i konkursi za članove komisija, koji će ocjenjivati projekte koje će ove godine sufinansirati resorno ministarstvo.

Uslove, način prijave i ostale odredbe konkursa koji su danas objavljeni zainteresovani mogu vidjeti na portalu Vlade Republike Srpske – stranica Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.