TV K3

android aplikacija

instaliraj

Za novu godinu hladno i suvo vrijeme

Republiku Srpsku do kraja godine očekuje hladno vrijeme sa snijegom, a u novogodišnjoj noći uglavnom će biti suvo, sa temperaturom vazduha ispod nule, rečeno je Srni u Republičkom hidrometeorološkom zavodu.

Za novu godinu hladno i suvo vrijeme

Dežurni sinoptičar Igor Kovačić rekao je da će obilnije padavine biti u subotu uveče, nedjelju i ponedjeljak, 29. decembra, nakon čega se očekuje prestanak i suvo vrijeme.

Prema njegovim riječima, suvo, ali veoma hladno očekuje se 30. i 31. decembra, te 1. i 2. januara, kada će biti i jutarnjeg mraza, a temperatura vazduha će i tokom dana biti ispod nule.

Kovačić je istakao da će od 2. januara temperatura vazduha biti u blagom porastu, a slabe padavine se očekuju u noći između 4. i 5. januara.

Za sutra je najavio oblačno i hladno vrijeme sa kišom na sjeveru i krajnjem jugu, dok će snijega biti u ostalim predjelima. Tokom noći uz pad temperature kiša će i na sjeveru preći u susnježicu i snijeg, koji će biti obilniji u centralnim i planinskim krajevima.

Kovačić je rekao da će u noći između subote i nedjelje na zapadu Srpske biti obilnih padavina i snijega, pa će se na planinama formirati dvadesetak centimetara snijega, a tokom dana će se ponegdje povećati i do 40 centimetara.

“Popodne se težište padavina seli na visoku Hercegovinu i na Sarajevsko-romanijsku oblast”, kaže Kovačić.

Prema njegovim riječima, nanosi snijega mogu se očekivati u planinskim krajevima, dok će na jugu jačati bura, pa će snježnih nanosa biti i prema nižoj Hercegovini.

Prestanak padavina u većini krajeva očekuje se u ponedjeljak uveče, pa se će u utorak ujutro u svim krajevima biti suvo sa temperaturom vazuha između minus četiri i minus 10 stepeni, a u krajevima u kojima dođe do razvedravanja i do minus 15 stepeni Celzijusovih.

 

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.