Z. Potok: Eksplozivna naprava bačena na parking Kosovske policije

April 14, 2015, 7:44 am

Hoti je rekao da u ovom incidentu nije bilo povrijeđenih, ali da su oštećena četiri vozila kosovske policije.

On je kazao da je slučaj registrovan kao oštećenje pokretne imovine i da je kosovska policija započela istragu i počinioci su zasad nepoznati.

Ovo je nastavak serije incidenata na severu Kosova koji su započeli prošle srijede.

Hoti: Potraga za trojicom osumnjičenih zbog ranjavanja mladić

Zamjenik regionalnog komandira Kosovske policije Besim Hoti izjavio je da, u vezi sa ranjavanjem dvojice mladića i pucanje na automobil policije, postoje tri osumnjičene osobe za kojima policija traga.

Hoti je rekao da su tri osobe osumnjičene za dva odvojena incidenta koja su se dogodila u Kosovskoj Mitrovici u noći između nedjelje i ponedjeljka. On je dodao da je policija tokom jučerašnjeg dana pretresla par lokacija u Zvečanu i da je potraga za osumnjičenima u toku.

Dvojica mladića srpske nacionalnosti povrijeđena su u pucnjavi u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, zbrinuti su u zdravstvenom centru i nisu životno ugroženi. Incident dogodio oko jednog sata u noći između nedjelje i ponedjeljka ispred jednog od lokala u ovom gradu.

Ukinut pritvor dvojici Srba

Ukinut je pritvor, koji je bio određen dvojici Srba nakon nestanka 17-godišnjeg Albanca u sjevernoj Mitrovici, izjavio je danas advokat Kaplan Baruti.

Baruti je rekao da je pritvor dvojici Srba ukinut i da nije prihvaćen zahtjev tužioca za određevinje sudskog pritvora.

Dvojica Srba bili su pritvoreni 48 sati na osnovu odluke tužioca, a u vezi sa slučajem nestanka albanskog tinejdžera. Oni su bili lišeni slobode u subotu nakon što je prethodne noći kosovskoj policiji prijavljen nestanak mladića.

Kako se pretpostavlja, nekoliko Albanaca, među kojima je i nestali, pokušali su krađu u sjevernom dijelu Mitrovice i prilikom bjekstva, jedan od mladića je nestao.

Zamjenik regionalnog komandira kosovske policije Besim Hoti izjavio da se nastavlja potraga za nestalim i da ronioci pretražuju rijeku Ibar. Hoti je dodao da je ovaj slučaj preuzelo tužilaštvo Euleksa.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.