Vulinov odgovor na prijavu: Niste me uplašili!

 Vulinov odgovor na prijavu: Niste me uplašili!

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin izjavio je povodom krivične prijave koju je “Udruženje branitelja domovinskog rata 91” podnijelo protiv njega Državnom tužilaštvu Hrvatske i Javnom tužilaštvu Srbije, da prijetnje nisu uplašile ni njega niti srpski narod.

“Zbog istine kojoj svjedočim o buđenju nacizma u Evropi, o povratku ustaštva u Hrvatskoj uz podršku i pristanak vlasti do sad su mi prijetili razni sljedbenici ustaša i neofašisti, a evo sada i udruženja hrvatskih branitelja”, rekao je Vulin.

On je istakao da su mu do sada prijetili progonom, smrću, a sada i sudovima.

“Istina koju svjedočim o stotinama hiljada ubijenih u Drugom svjetskom ratu i proteranih u građanskim ratovima na prostorima bivše Jugoslavije ne mogu nikoga da povrede. U istini nema mržnje, ona je takva kakva jeste i mora da spriječi da se strašni zločini nad srpskim narodom nikada više ne ponove”, naveo je Vulin u pisanoj izjavi.

Vulin je poručio da u istini nema mržnje i da je “ona takva kakva jeste i mora da spreči da se strašni zločini nad srpskim narodom nikada više ne ponove”, saopšteno je Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije.

“Svi oni koji mi prete smrću, progonom i sudovima moraju da znaju da nisu uplašili moj narod, nisu uplašili moje pretke i samim tim nikada neće uplašiti ni mene”, poručio je Vulin.

On je poručio da će svjedočiti istinu koju je rekao – da je “Blajburg najveće mesto okupljanja fašista u Evropi, a da je Tompson ustaša koji peva ustaške pesme koje su sramota svakog ljudskog bića”.

“Niste me uplašili”, poručio je Vulin.

Udruženje hrvatskih branitelja Domovinskog rata podnijelo je Državnom tužilaštvu Hrvatske i Javnom tužilaštvu Srbije, krivičnu prijavu protiv Aleksandra Vulina, ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanje Vlade Srbije.

Kako se navodi, prijava je podnijeta za krivično djelo uvrede, klevete i sramoćenja. U saopštenju se ističe da je Vulin izjavio da je nedavna komemoracija u Blajburgu “najveći skup fašista i neonacista u Evropi” koji se sprovodi “pod pokroviteljstvom hrvatskog Sabora”.

Takođe, u Udruženju smatraju “skandaloznim” što je Vulin za pjevača Marka Perkovića Tompsona rekao da je ustaša i da u svojim pjesmama slavi ubistva srpskih civila.

Izvor: Agencije

Komentarišite

Your email address will not be published.