TV K3

android aplikacija

instaliraj

Vukanović osuđen zbog klevete: Vladiki Grigoriju mora da plati 2.500 KM

Vukanović osuđen zbog klevete: Vladiki Grigoriju mora da plati 2.500 KM

Okružni sud u Trebinju presudio je da je Nebojša Vukanović iz Trebinja oklevetao sveštenike Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske, nekadašnjeg episkopa zahumsko-hercegovačkog i primorskog Grigorija i paroha Stevana Kovačevića iz Dubrovnika iznošenjem neistina u tekstovima koje je objavio na svom blogu.

Okružni sud je utvrdio da je Vukanović zloupotrijebio pravo na slobodno izražavanje predviđeno Evropskom konvencijom za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda jer je svjesno iznio i prenio neistine u tri teksta koja je objavio na svom blogu.

Vukanović je u tekstovima oklevetao sveštenike i vladiku Grigorija, navodeći da su sveštenici manastira Tvrdoš prisustvovali misi ubijenim ustašama na ostrvu Daksa kod Dubrovnika i da se dubrovački paroh i sveštenik manastira Tvrdoš molio za pokoj duše ustašama.

Vukanović je vladiku Grigorija oklevetao nazivajući ga hercegovačkim biskupom i tvrdeći da pokušava da pounijati pravoslavne Srbe u Hercegovini, te da obmanjuje, dijeli i pljačka svoj narod i vjernike.

Okružni sud je obavezao Vukanovića da sa bloga ukloni sporne tekstove i da episkopu Grigoriju i Kovačeviću na ime satisfakcije za pretprljenu duševnu bol isplati po 2.500 KM sa zakonskom zateznom kamatom.

Vukanović je poslanik u Klubu SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Izvor: Srna 

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.