TV K3

android aplikacija

instaliraj

Vučić za razgraničenje s Albancima

Vučić za razgraničenje s Albancima

Zalažem se za razgraničenje s Albancima, izjavio je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

– Da imamo teritoriju za koju se ne zna ko je kako tretira i šta kome pripada – to je uvijek izvor potencijalnih sukoba i problema – objasnio je Vučić u izjavi novinarima u Šidu.

– Ja se zalažem i to ne krijem. To je politika koju predstavljam, a da li će ona dobiti podršku naroda ili ne… ali ja se zalažem za razgraničenje s Albancima – rekao je Vučić.

Da li će Srbija uspjeti u razgraničenju ne zavisi od nje, kaže predsjednik Srbije i primjećuje: “Za tango je potrebno dvoje”.

Rješenje za Kosovo i Metohiju, ako ga bude, istakao je, mora da bude sveobuhvatno, a ne jednostavno, niti uprošćeno, kako neki zamišljaju.

Rekao je da, za razliku od Tačija i Haradinaja i pojedinih zapadnih predstavnika, i “onih u domaćoj javnosti koji sve znaju, a nisu nijednom razgovarali niti prisustvovali bilo kakvim razgovorima”, ne želi da iznosi neke stvari, jer bi time rušio poziciju Srbije i “otvarao karte”.

– Nisam neodgovoran i neću da izlazim sa “veličanstvenim patriotskim izjavama” – rekao je Vučić i dodao da zna svoj posao i da ga radi u najboljem interesu Srbije.

Vučić je rekao da će nedvosmisleno reći šta misli kada bude blizu nekog opipljivog rješenja.

Srpskainfo

Komentarišite

Your email address will not be published.