TV K3

android aplikacija

instaliraj

Vučić uvjeren: Biće uspešna saradnja sa novim vlastima BiH

Vučić uvjeren: Biće uspešna saradnja sa novim vlastima BiH

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Astani da je uvjeren da će saradnja sa novim vlastima, nakon izbora u BiH, biti uspješna.

Zamoljen od novinara da prokomentariše ishod izbora u BiH, Vučić, koji boravi u posjeti Kazahstanu, rekao je da još ne zna sve konačne rezultate, izuzev za članove Predsjedništva BiH.

“Reč je o pobedama, tesnoj Džaferovića, mislim 2,9 odsto razlike, pobedama, one o kojima se najviše govori Komšića, koja je izazvala čitav buru u regionu, i pobede Dodika. To je što znam. Naš posao je da sarađujemo i Srbija će u najboljoj meri sarađivati sa BIH, sa svim članovima Predsedništva”, najavio je Vučić.

Ti ljudi, kako je naveo, izabrani su u skladu sa zakonima te zemlje, a naš posao je da poštujemo zakone te zemlje i volju građana.

“Kako sa Dodikom, sa kojim imamo dobru, racionalnu i uspešnu saradnju, tako ćemo i sa Šefikom Džaferovićem, kojeg poznajem, sarađivati, kao i sa Komšićem. Da li će biti uvek lako i jednostavno, neće, ali zadatak Srbije da pokuša da učini boljim odnose nego što su bili”, podvukao je Vučić.

Predsjednik Srbije je kazao da ne može da govori o drugim rezultatima, i ko će s kim u koaliciju.

“Kada uđe u parlament 15 stranaka, onda niko ne zna kakve će biti koalicije, ali to je njihovo unutrašnje pitanje”, poručio je Vučić.

(Tanjug)

Komentarišite

Your email address will not be published.