Vučić: Srbija neće ulaziti u bilo kakve vojne saveze

Vučić: Srbija neće ulaziti u bilo kakve vojne saveze

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da je Srbija vojno neutralna zemlja i da neće ulaziti u bilo kakve vojne saveze.

Vučić je tokom sastanka sa šefom Vojne kancelarije NATO za vezu brigadnim generalom Čezareom Marinelijem u Beogradu naveo da će Srbija kao nezavisna i suverena država sarađivati sa različitim savezima.

“Srbija će sarađivati sa različitim savezima i državama, uključujući i održavanje dobrih odnosa sa Severnoatlantskom alijansom s ciljem očuvanja mira, bezbednosti i stabilnosti u regionu”, naveo je Vučić.

Vučić i Marineli su razmotrili niz konkretnih aktivnosti i mogućnosti koje treba da doprinesu boljem razumjevanju između Srbije i NATO, saopšteno je iz Službe za medije predsednika Srbije.

Na sastanku je razgovarano i o daljoj konkretizaciji saradnje Srbije i NATO u različitim oblastima.

Tokom sastanka je izraženo očekivanje da će predstojeća posjeta Vučića sjedištu NATO potvrditi napredak u političkom dijalogu i praktičnoj saradnji Beograda i ovog vojnog saveza.

Vučić će se tokom posete sjedištu NATO sastati sa generalnim sekretarom Jensom Stoltenbergom, a učestvovaće i na Sjevernoatlantskom savjetu.

 

(SRNA)

Komentarišite

Your email address will not be published.