Vučić: Pokažite mi ko ne plaća porez

October 25, 2014, 8:16 am

Vučih je za list “Danas” precizirao da je Predrag Ranković Peconi pre nekoliko dana platio devet miliona evra zaostalog poreza, a Željko Mitrović je ove godine platio sedam miliona evra, što, kako je dodao, “nikada u životu nije platio”.

“Pokažite mi ko je taj koji ne plaća. Vadimo im poreze koje nisu platili 2006, 2007, 2008, 2009. Za koje ih niko nikada nije pitao. I onda se ti drznu da mi to prigovore. Naš je posao da plate i kiosci i Mitrović i Beko i Mišković. To što ne možete da im naplatite sve u istoj sekundi, to pitajte one koji su ih obogatili i koji im nisu naplaćivali ništa, a ne mene koji im naplaćujem sve. Pitajte ih, nikome od njih samo ja nisam prijatelj”, rekao je premijer.

Upitan o Milanu Beku, on je naveo da istraga treba da dokaže da li je on osumnjičen za neku zloupotrebu

“Da li će da bude optuživan, to pitajte tužilaštvo. Ja nisam tužilac. Saslušavan je deset puta u prethodnih godinu i po dana, a pre toga – 15 godina nije saslušan nijednom. Odakle ovima iz DS obraza da mi za to prigovaraju, oni koji ližu stope Miškovića i Bogićevića i ne znam koga još”, rekao je Vučić.

Ne mrzim Albance, spreman sam da razgovaram

Ne mrzim Albance i spreman sam uvek da razgovaram sa njima, poručio je premijer Aleksandar Vučić i istakao da su u Srbiji pohapšeni svi napadači na ablanske radnje, dok ni od jednog albanskog zvaničnika nije čuo osudu incidenta sa ubacivanjem drona na utakmicu Srbija-Albanija.

“Mi se dičimo da smo napadače i huligane pohapsili, a oni se diče svojim zastavama avetima, kako ih sada nazivaju u intervjuima koje daju tim povodom. Govore kako to jeste zastava velike Albanije, ali da im to nije državni projekat. Pa, onda govore kako bi oni ujedinjeni da uđu u Evropu. To više sveti Petar ne može da pohvata šta je njihova politika”, rekao je Vučić za “Danas”.

Na podsećanje da je albanski premijer Edi Rama rekao da njegova politika nije politika velike Albanije, Vučić je naglasio da bi želeo da veruje da je to istina.

“Kao što bih voleo da sam video osudu tako jezive provokacije kao što je bila ubacivanje drona sa zastavom velike Albanije. A to nisam čuo ni od jednog albanskog zvaničnika. Kao što znate, nijedan srpski zvaničnik nije pravdao upad navijača, svi koji su bacili kamen na albanske radnje su pohapšeni”, ponovio je premijer.

Povodom činjenice da su se tokom utakmice sa tribina čule antialbanske parole, Vučić je naglasio da “to nije lepo” ali da “nije izazvalo incident i nije dovelo do prekida utakmice” nego je incident izazvao dron.

“Direktna krivica za incident je dron i albanski igrači koji su skočili na srpske fudbalere. Da li smo mi krivi za upad navijača i sve što se dogodilo posle? Da, jesmo, i za to ćemo da snosimo posledice”, rekao je predsednik vlade.

Govoreći o istrazi incidenta, on je rekao da niti hoće da potvrdi, niti da demantuje da je brat albanskog prermijer učestvovao u njemu, te da se čeka okončanje istrage, na kojoj “ljudi rade veoma vredno”. Na pitanje o medijskim napadima na Albance koji su usledili posle incidenta Vučić je rekao da on ni u jednoj izjavi nije pokazao nikakvu mržnju.

“Ja, svakako, ne mrzim Albance i spreman sam uvek da razgovaram sa njima. Deo njih su građani naše države i sa njima ću uvek da imam otvoren dijalog. Nikakvu mržnju nisam pokazao ni u jednoj izjavi”, istakao je Vučić.

On je takođe objasnio da je tražio da se odloži poseta Rame “da bi postojala mogućnost za naš racionalan razgovor”.

“Nisam hteo da dozvolim da neko gazi po srpskom ponosu dan nakon incidenta. Dakle, ne možete vi da pokušate da izazovete nestabilnost u državi i da sutra kažete: he, he, he, šala mala”, naveo je premijer.

Na opasku da nema dokaza da je incident izazvao državni vrh Albanije, Vučić je primetio da nije čuo osudu tog incidenta od strane albanskih zvaničnika.

“Neko je to organizovao. Čekajte da vidimo ko je to organizovao, samo se malo strpite. Čak i da nije učestvovao bilo ko iz države, a nisam ja slučajno znao unapred da će tu nešto da se dogodi, o čemu sam obavestio Evropsku komisiju, tri sata pre nego što se to desilo. Velika Albanija bi trebalo da bude njihova noćna mora, takođe”, upozorio je premijer.

Upitan da li u Srbiji danas postoje paralelni centri moći, nereformisani delovi tajnih službi kojima smeta normalizacija odnosa sa Kosovom i Albanijom, Vučić je rekao da “kad bi rekao da ne postoje, verovatno ne bi govorio potpunu istinu”, ali i dodao: “Mi se brinemo da to držimo sve u institucijama sistema”.

TANJUG

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *