TV K3

android aplikacija

instaliraj

Vučić: Očekujem velike pritiske u cilju slabljenja pozicije Srbije u pregovorima o KiM

Vučić: Očekujem velike pritiske u cilju slabljenja pozicije Srbije u pregovorima o KiM

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da očekuje velike pritiske, i spolja i iznutra, u cilju slabljenja pozicije Srbije u pregovorima o Kosovu i Metohiji, kako se ne bi moglo da dođe do rješenja, ili, i ako se dođe do njega – da nijedno ne bude dobro.

On je, u tom kontekstu, komentarisao i nedavne optužbe Vuka Jeremića o tome da on sprema nerede, kako bi napravio “ambijent” za predaju Kosova, ističući da ne misli da je ta izjava slučajna.

– Što se tice izjava pojedinih političara, koji svoju zemlju optuzuju i koji gledaju da sruše poziciju Srbije pred briselske i sve druge razgovore, ja ne mislim da je to slučajno. Neću danas da govorim, ali narednih dana ću se obratiti narodu i reći i povezati ih sa nekim drugim slučajevima, vezano i za Olivera Ovanovića i za neke druge stvari, pa će se možda ljudi iznenaditi određenim informacijama – rekao je Vučić novinarima.

Suština je, kaže, u tome da neko ko je radio jednom protiv svoje zemlje, radiće uvijek protiv svoje zemlje.

– Neko ko je sa sladostrašću i zadovoljstvom stavio pečat i zalijepio koverat kosovkse nezavisnosti…A, što bi prestao da se bori za to isto, kada je to već jedanput učinio insistiranjem na presudi Međunarodnog suda pravde? – zapitao je.

Što bi, dodao je, prestali da se bore za to, kada su ćutali 2008. kada je Priština proglašavala nezavisnost, a danas im je, primjetio je, kriv Vučić.

– I zato će biti velikih pritisaka, što već danima govorim, i spolja i iznutra da se pozicija Srbije oslabi, da ne bismo mogli, prije svega, da dođemo do rješenja, ali, sa druge strane, ukoliko bismo i došli do rješenja da nijedno ne bude dobro – rekao je srpski predsjednik.

Kako god se okrene, ističe, pozicija nam nije laka.

– Mi nemamo izbora, sem da se borimo za Srbiju, a ti čiji je izbor da iz Njujorka pozivaju nekoga da u Srbiji demonstraira ili iz Istanbula to isto rade, a ne zajedno sa svojim ljudima…ja o njima nemam šta posebno da kažem. Mislim da oni najviše govore o sebi – rekao je Vučić.

Upitan za nedavne izjave kosovskog premijera Ramuša Haradinaja, kazao je da nije tek tako pomenuo slučajeve od ubistva Olivera Ivanovića, do posljednjih napada, kao i stalnih prijetnji formiranjem vojske Kosova.

– Nikada ne vjerujem da je ono što govore Haradinaj i albanski lideri nešto što samo oni misle. Oni to samo izgovaraju, a plašim se da drugi to misle. Nama ostaje samo da nastavimo da pregovaramo i spriječimo svaku vrstu problema u budućnosti – ponovio je.

Izvor: srpskainfo.com

Komentarišite

Your email address will not be published.