Vučić: Govori se o naoružavanju Srbije a o regionu se ćuti

November 2, 2015, 12:19 pm

“Kupuju se pancir haubice kako bi oni bili što jači, a mi, valjda, želimo da budemo što slabiji. Mi smo dužni da obezbedimo sigurnost za naše građane i mi ćemo to učiniti”, rekao je Vučić novinarima u beogradskom naselju Mirjevo.

On je rekao da ne može ništa preciznije da govori o nabavci oružja iz Rusije, jer to zavisi od novca koliko ga Srbija ima, prenijeli su beogradski mediji.

Komentarišući izjavu ruskog premijera Dmitrija Medvedeva da Evropska komisija traži od Srbije da prekine slobodnu trgovinu sa Rusijom, Vučić je ponovio da se Srbija nalazi na evropskom putu i da želi dobre odnose sa Ruskom Federacijom.

“Šta će biti kada dođemo do kraja pregovora sa EU, vidjećemo”, rekao je Vučić.

On je dodao da očekuje da će izvještaj Evropske komisije o napretku Srbije na putuka EU biti pozitivan.

“Mi smo zemlja koja je na evropskom putu, a da li nas cene i poštuju čućemo”, istakao je Vučić, govoreći o izvještaju Evropske komisije koji bi trebalo da bude objavljen ove sedmice.

On je rekao da će Srbija prihvatiti kritiku u izvještaju i ispraviti ako je nešto loše radila. “Mislim da će biti mnogo više pozitivnih stvari”, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da će plate u javnom sektoru i penzije biti povećane, a najviše u prosvjeti i zdravstvu, ali da se Međunarodni monetarni fond protivi povećanju plata za MUP i vojsku.

Premijer Srbije je prisustvovao puštanju u rad trafostanice “Beograd 20” u beogradskom naselju Mirijevo, nakog čega je ocijenio da će Beograd i Srbija postati energetski sigurnije i bezbjednije mjesto za sve građane.

(Srna)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *