TV K3

android aplikacija

instaliraj

VSS, Partizan i Zvezda mole Beograd za pomoć

Vaterpolo klubovi Partizan i Crvena zvezda, nekadašnji šampioni Evrope, pozvali su Grad Beograd da im omogući besplatne termine za trening.

VSS, Partizan i Zvezda mole Beograd za pomoć

Iz ‘večitih’ su poručili da takve uslove imaju drugi klubovi u Srbiji i regionu, a njima je to potrebno kako bi opstali i nastavili da stvaraju igrače za reprezentaciju.

Kako su na vanrednoj konferenciji za medije naveli legendarni reprezentativci Aleksandar Šoštar i Viktor Jelenić, predsednici Partizana i Zvezde, Beograd je jedini grad u Srbiji gde klubovi plaćaju termine za trening.

“Ovakva situacije imaće posledice na kompletan vaterpolo u Srbiji. Možda bi bolje bilo da se više ne bavimo vrhunskim sportom, ali onda nema govora o stvaranju igrača za reprezentaciju”, izjavio je Šoštar.

Šoštar je dodao da će ‘crno-beli’ zbog cele situacije naredne sezone igrati dodatno podmlađeni, ali da nema govora o ukidanju prvog tima.

“Ne prihvatamo realnost i nastavićemo da se borimo, ne znam šta bi trebalo da se desi, pa da nemamo seniorski tim”, naveo je Šoštar.

Jelenić je izdvojio paradaksolnu situaciju po kojoj Zvezda ne bi imala dug od 30 miliona dinara da nije klub iz Beograda.

“Svi klubovi u regionu imaju besplatne termine, a kod nas sat košta 13.400 dinara. Ko to može da izdrži? Došli smo u apsurdnu situaciju da je jeftinije deci kupiti članske karte i ići na termin sa građanstvom. Mi tražimo samo najosnovnije uslove za rad”, poručio jeJelenić i demantovao da je selektor Dejan Savić napustio Zvezdu zbog novca.

Podršku večitim rivalima dao je i predsednik Vaterpola saveza Srbije Milorad Krivokapić.

“Najljubaznije, u mirnom, kulturnom i civilizovanom tonu, molimo odgovorne ljude u Beogradu da shvate težak položaj vaterpolo klubova, u sportu koji našoj državi donosi najsjanije medalje i reše pitanje uslova za rad. Očigledno je da se u tom sistemu moraju pronaći nove forme i novi oblici korišćenja i finansiranja, kako klubova, tako i sportskih centara. Dva kluba ne mogu da se izbore sa problemima, samo u Beogradu postoji ovakav problem, jer lokalne samouprave u drugim gradovima dajhu klubovima termina na slobodno korišćenje”, istakao je Krivokapić.

Prema njegovim rečima, vaterpolo je mala i skromna familija, ali familija koja je navikla naciju na uspehe, u poslednje vreme samo na zlatne medalje.

“Nastojaćemo da se i u budućnosti često na velikim takmičenjima čuje Bože pravde, ali nam je potrebna pomoć. Lepo smo dočekani posle osvajanja Svetske lige u Bergamu, ali niko se nije bunio, ni bio ljut, što momci nisu pozvani da budu na balkonu sa zlatnim košarkašicama”, zaključio je Krivokapić.

BIG

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.