TV K3

android aplikacija

instaliraj

Vršnjaci istukli djevojčicu s posebnim potrebama

Pripadnici policije Unsko-sanskog kantona obavili su informativne razgovore s roditeljima četiri učenika Osnovne škole "Harmani II" iz Bihaća, koji su sudjelovali u fizičkom maltretiranju S.S. (13), djevojčice s posebnim potrebama koja također pohađa pomenutu školu.

Vršnjaci istukli djevojčicu s posebnim potrebama

“Prijavljen je napad na djevojčicu od strane četiri maloljetna lica. Dvije maloljetne osobe su djevojčicu držale za ruke, a druge dvije je udarale šakama po licu. U Kantonalnoj bolnici je potvrđeno kako su djevojčici nanesene lakše tjelesne povrede”, rekao je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić.

On je dodao kako će policija u ovom slučaju protiv roditelja maloljetnika preduzeti zakonom propisane mjere, a nezvanično saznajemo da su u napadu sudjelovala dva dječaka i dvije djevočice uzrasta osmog razreda.

Majka napadnute djevojčice Jasmina S. kaže da je njena kćerka, koja se inače kreće uz pomoć kolica, već duže vrijeme izložena maltretiranju njenih vršnjaka. “Moja djevojčica inače ima poteškoće u razvoju, a glavobolje su sastavni dio njenog života. Nažalost, našla se na meti nekolicine vršnjaka, a sve je kulminiralo posljednjim fizičkim napadom”, kaže majka.

Ona je izrazila strah da bi se zdravstveno stanje njene djevojčice moglo pogoršati, istakavši kako ona iz straha sve češće odbija da ide u školu. Prema njenim riječima, u proteklom periodu je u nekoliko navrata upozoravala rukovodstvo škole i nastavnike na maltretiranje njene kćerke, ali bez uspjeha.

“I ovako je teškom mukom školujem, a izgleda da nemamo nas dvije pravo ni na život dostojan čovjeka. Živimo bez primanja u straćari, koju neko naziva stan”, kaže očajna majka djevojčice.

Uprkos pokušajima da dobijemo izjavu direktorice Osnovne škole “Harmani II” iz Bihaća Tijane Bišćević, zaposlenici iste su nam u nekoliko navrata rekli da je ona odsutna te da niko drugi nije nadležan da se izjasni o ovom slučaju.

 

(Nezavisne novine)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.