TV K3

android aplikacija

instaliraj

Vozač koji je izazvao udes u kojem su poginule tri djevojke u bolnici tvrdio da se ne sjeća nesreće

Vozač koji je izazvao udes u kojem su poginule tri djevojke u bolnici tvrdio da se ne sjeća nesreće

Almir Ejubović (20), koji se BMW-om X5 29. juna strahovitom brzinom zabio u metalni stub na autoputu A-1 u Butilama kod Sarajeva kada su poginule tri djevojke, pušten je iz bolnice, a potom uhapšen.

Ajla Ibrica (18), Nađa Neradin (17) i Lejla Oruč (17) izgubile su živote u ovoj stravičnoj nesreći, koja je šokirala javnost u Bosni i Hercegovini i regiji.

Vozač Ejubović je prebačen u MUP Kantona Sarajevo na saslušanje, nakon čega će biti predat u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo. Tereti se za teško krivično djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja sa smrtnim posljedicama više osoba.

Iz smrskanog vozila skoro prepolovljena tijela Ibrice i Neradin, koje su na mjestu poginule, izvukli su vatrogasci, koji su morali rezali lim.

Lejla Oruč, koja je još davala znakove života, prevezena je u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS), gdje je, nažalost, iste noći podlegla povredama prilikom ukazivanja ljekarske pomoći.

Ejubović je bio hospitalizovan na Ortopediji u Opštoj bolnici „Prim. dr. Abdulah Nakaš“, gdje ga je sve vrijeme čuvala policija.

Zadobio je prelome pršljena lumbalnog dijela kičme i nosne kosti. Izvor blizak istrazi rekao nam je da je Ejubović za vrijeme boravka u bolnici tvrdio da se ne sjeća nesreće.

Različite tablice

Ajla Oruč (18), sestra nastradale Lejle koja se nalazila u BMW-u X5, još se nalazi na liječenju u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Terenac BMW X5 je vlasništvo oca Almira Ejubovića i nije registrovan. Na prednjoj i zadnjoj strani imao je nepripadajuće registarske tablice (689-M-155) i (669-E-I55). Interesantno je da je vozilo prije nesreće bilo na prodaju. Ejubović je tek bio položio vozački ispit te čak nije ni stigao podići vozačku dozvolu.

Enormna brzina i neiskustvo

Izvor blizak istrazi potvrdio je da je osnovni uzrok stravične nesreće upravo enormno velika brzina kojom se kretao BMW, za čijim je volanom bio neiskusan vozač, piše avaz.ba.

Komentarišite

Your email address will not be published.