Voditeljka nije kriva: Petra Cvijić oslobođena optužbi za smrt Slobodana Bajića

May 29, 2015, 9:00 am

Oslobađajuća presuda usledila je nakon pozivanja na nalaz saobraćajnog veštaka koji je naveo da pokojni Bajić nije prelazio ulocu na pešačkom prelazu kao i da je ispred vozila Petre Cvijić izašao ispred autobusa.

Po oceni veštaka zbog ovih okolnosti Petra Cvijić mogla je da izbegne pešaka samo u slučaju da se kretala 20 km na sat što je nemoguće.

Suđenju je prisustvovala udovica Slobodana Bajića, Vasiljka koja je negodovala kada je čula presudu.

” Ova presuda je sramna”, rekla je bajićeva udovica Vasiljka.

Na tu presudu Tužilaštvo ima pravo da uloži žalbu Apelacionom sudu, koji je već jednom ukidao oslobađajuću presudu Cvijićevoj. Apelacioni sud sada mora da donese pravosnažnu presudu, a može da potvrdi oslobađajuću, ili da otvori glavni pretres i da preinači ovu odluku.

Cvijić je prošle godine oslobođena optužbi za krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti, ali je u maju Apelacioni sud u Beogradu ukinuo tu presudu i naložio da joj se suđenje ponovi.

U ponovljenom postupku Apelacioni sud je preporučio rekostrukciju događaja na licu mesta kako bi se utvrdilo pravo činjenično stanje, podsećajući da je nastradali pešak odbačen 10 metara prema datim skicama lica mesta, kao i jer saobraćajno tehničkim veštačenjima nije odgovoreno na pitanje – da li je to bilo moguće u uslovima kretanja brzinom od 50 do 57 kilometara na čas.

Kurir

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.