TV K3

android aplikacija

instaliraj

Vlasnik pronašao izgubljenu mačku 1.900 kilometara od kuće

Vlasnik pronašao izgubljenu mačku 1.900 kilometara od kuće
Crna mačka Sasha nedavno je pronađena u gradu Santa Fe u Novom Meksiku, pet godina nakon nestanka iz njenog doma u Portlandu, piše BBC News.

Sklonište za životinje Santa Fe saopćilo je da je uspjelo pronaći vlasnika skeniranjem mikročipa na životinji. Mačka je ove sedmice vraćena u Portland, gdje je opet sa svojim domaćinom.

Viktor Usov rekao je da je prijavio nestanak svog ljubimca prije pet godina i da je izgubio svaku nadu da će ga ponovo vidjeti.

“Nisam mogao vjerovati. Mislili smo da se desilo ono najgore, ali kada smo primili poziv, naprosto nismo vjerovali da je Sasha još uvijek živ i zdrav”, ispričao je Usov.

Murad Kirdar (desno) ujedino Sashu i Viktora Usova (Foto: Santa Fe Animal Shelter)

Murad Kirdar (desno) ujedino Sashu i Viktora Usova (Foto: Santa Fe Animal Shelter)

Detalji kako je mačka stigla do Santa Fea nisu poznati, ali Usov vjeruje da je njegov kućni ljubimac “uskočio” na vožnju s nekim.

“Verujem da je bio na nekoj velikoj američkoj avanturi”, rekao je on kroz smijeh.

Murad Kirdar, službenik za odnose s javnošću u prihvatilištu Santa Fe, rekao je da priča naglašava važnost mikročipiranja kućnih ljubimaca.

“Jednostavni mikročip, veličine zrna riže, koji se ugrađuje pod kožu kućnog ljubimca pomogao nam je da pronađemo čuvara ove nestale mačke”, rekao je u izjavi za medije

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.