TV K3

android aplikacija

instaliraj

Vlajki: Neviđena manipulacija popisom stanovništva u Srpskoj

Potpredsjednik Republike Srpske Emil Vlajki upozorio je danas da se u Republici Srpskoj, prilikom posljednjeg popisa stanovništva, najvjerovatnije dogodila dosad neviđena manipulacija koja dovodi u pitanje opstanak Srpske.

Vlajki: Neviđena manipulacija popisom stanovništva u Srpskoj

 

“Ako se hitno ne preispita regularnost popisa stanovništva prije predstojećih izbora, kada se na hiljade istih adresa, nekritički, a i namjerno popisivalo po nekoliko desetina ljudi, onda će ovaj nemar rezultirati stvarnim početkom istinskog kraja Republike Srpske”, ističe se u Vlajkijevom saopštenju.

U situaciji dok je Srpska brinula o tome da li će pravno nepostojeća organizacija “1. mart” uvesti nelegalno sto hiljada Bošnjaka u izborni sistem Republike Srpske, a u vezi sa najnovijom odlukom Ustavnog suda BiH o uslovima kontrole prebivališta u Republici Srpskoj, Vlajki naglašava da je tih sto hiljada Bošnjaka već tu.

On navodi da je izvjesno da će vlasti Republike Srpske naći način da odgovore ovoj odluci Ustavnog suda BiH, gdje trojica stranih sudija plus dvojica bošnjačkih redovno preglasavaju dvojicu hrvatskih i srpskih sudija, negirajući na najcrnji način konstitutivnost hrvatskog i srpskog naroda u BiH.

“Ako neki misle da popis stanovništva nije dovoljna pravna osnova za ustanovljavanje nečijeg prebivališta, onda ili to rade u neznanju ili namjerno, jer zna se kada bude došlo do sporova u vezi sa ovom bezobzirnom manipulacijom u čiju će korist presuditi Ustavni sud BiH”, zaključuje se u saopštenju.

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.