TV K3

android aplikacija

instaliraj

Vladimir Putin primio Nurmagomedova i čestitao mu

Vladimir Putin primio Nurmagomedova i čestitao mu

Predsjednik Rusije Vladimir Putin je danas primio Habiba Nurmagomedova i čestitao mu na odbrani UFC-ovog šampionskog pojasa u lakoj kategoriji protiv Irca Konora Mekgregora.

Nurmagomedov je minulog vikenda prekidom u četvrtoj rundi savladao Mekgregora a tek je nakon meča nastao pravi haos.

Naime, ruski borac je preskočio ogradu oktagona i krenuo u obračun sa Konorovim timom zbog vrijeđana njegova države, vjere i porodice.

Bilo je burno i u oktagonu u koji su uskočili članovi Khabibove pranje kako bi se obračunali sa Mekgregorom, ali je sve na kraju završeno bez teže povrijeđenih i uhapšenih.

Ipak, scene iz Las Vegasa su još uvijek glavna tema svjetskih medija, a danas se incidenta nakon borbe Nurmagomedova i Mekgregora dotakao i predsjednik Rusije. Jasno je na čijoj je strani.

Nurmagomedov je rekao Putinu da mu je žao što se nije mogao obuzdati, ali da su uvrede na račun njegovog oca, države i vjere od strane Mekgregorovog tima bile previše. Predsjednik Rusije mu je na to šaljivo odgovorio da će zamoliti njegovog oca da ne bude preoštar prema njemu zbog incidenta, pa dodao: „Ne samo ti, svi mi možemo na isti način preskočiti ogradu ako nas napadnu“, piše avaz.ba.

Komentarišite

Your email address will not be published.