Vlada Srpske u izvještaju UN o neustavnom djelovanju Incka

January 14, 2020, 8:40 am

Vlada Republike Srpske će u narednom izvještaju Savjetu bezbjednosti UN posvetiti poglavlje neustavnom i antidejtonskom djelovanju visokog predstavnika u BiH Valentina Incka, kao i njegovom pasivnom odnosu prema vehabijskim i ekstremističkim pokretima u BiH, pišu Večernje novosti.

U Vladi Srpske ovom listu je potvrđeno da će posebno biti obrađene netačne izjave Incka o državotvornom statusu Republike Srpske.

Generalni sekretar Vlade Republike Srpske Siniša Karan rekao je da su važni stavovi Srpske koji se iznose u izvještajima Savjetu bezbjednosti UN da bi svi koji se interesuju za sitaciju u BiH i Srpskoj imali cjelovitu sliku, a ne jednostranu, kako to prikazuje Incko.

– Republika Srpska u svojim izvještajima daje odgovore na sve aktuelne događaje u prethodnom periodu, kao što je ovaj o Danu Republike – rekao je Karan i dodao da je Inckovo tumačenje BiH i Ustava potpuno pogrešno.

Prema njegovim riječima, ova priča traje već 25 godina.

– Tvrdimo šta Ustav definiše, a to je da je Republika Srpska moćan državotvorni entitet koji ima puni unutrašnji suverenitet. To sve piše u Ustavu – rekao je Karan.

(Srna – Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija) http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *