Vještače se i snimci da se utvrdi da li nestali Splićanin pliva Savom, ali potraga ne staje (VIDEO)

January 12, 2022, 7:45 am

Novi snimak Mateja Periša koji trči kroz beogradske ulice večeras se pojavio na Jutjubu, ali ovoj put iz drugog ugla. Na njemu se vidi Matej kako trči Karađorđevom ulicom prema Brankovom mostu.

Inače snimak sa istog mjesta pojavio se prije nekoliko dana, a ovo je prvi video zapis sa sigurnosnih kamera kafića. Ono što se sa sigurnošću može protumačiti sa ovog snimka iz drugog ugla jeste to da Mateja niko ne juri, jer se na ovom zapisu vidi da omiče više od 50 metara, da se ne okreće i da niko ne juri za njim.

Snimak koji je zabilježen mobilnim telefonom, a na kojem se vidi muškarac kako pliva u Savi, dat je na vještačenje kako bi se otklonila svaka sumnja da li je riječ o nestalom Mateju Perišu (27). Prvih dana poslije dočeka Nove godine objavljeno je da je to upravo mladi Splićanin, ali je kasnije njegov otac Nenad osporio tu mogućnost zbog načina na koji se kreće plivač, a odmah se pojavila i sumnja da je snimak nastao mnogo ranije, dok rijeka nije bila toliko hladna.

U isto vrijeme, pretraga korita Save, ali i priobalja, nije stala ni u utorak. I dalje se koristi sonar, dok ronioci zbog izuzetno loših meteo-uslova i niske temperature vode nisu mogli da zarone. Prema nekim informacijama, zbog toga se trenutno najviše koristi sonar. Signal mobilnog telefona mladog Splićanina uhvaćen je posljednji put na Sava promenadi, na mjestu gdje je najvjerovatnije upao ili ušao u Savu.

– Ovaj signal je lociran iste noći kada je mladić nestao. Uhvatilo ga je nekoliko baznih stanica, pa je na osnovu analiza i ukrštanja smanjen opseg potrage. Naravno, samo ukoliko je aparat bio kod njega. U ovom trenutku se to ne zna. Aparat nije pronađen – navode u istrazi.

Noviji modeli telefona, objašnjavaju stručnjaci, mogu da daju signal i ako upadnu u vodu, ali samo na dubini do dva metra. Ukoliko padne dublje, signal se gubi i nije ga moguće locirati, piše Blic.

Svako ko ima bilo kakvu informaciju o nestalom mladiću moli se da o tome obavijesti MUP Srbije ili da se javi na broj telefona koji je porodica navela kao kontakt: +38598432700.

Srpskainfo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *