TV K3

android aplikacija

instaliraj

Višković: "Utvrđivanje međuentitetske granice u interesu građana"

Višković: "Utvrđivanje međuentitetske granice u interesu građana"

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da vlade Srpske i Federacije BiH u skladu sa Ustavom BiH treba da pokrenu rad tijela koje će činiti stručnjaci kako bi zbog interesa građana bila utvrđena linija razgraničenja da bi znali gdje prestaju i počinju nadležnosti entiteta.

Višković je podsjetio da je Dejtonskim sporazumom i Ustavom BiH definisano da je BiH sačinjena od dva entiteta između kojih postoji međuentitetska linija razgraničenja.

“Niko ne želi da na toj granici podiže zidove nego da građani iz oba entiteta mogu da ostvaruju svoja Ustavom i zakonom zagarantovana prava. Poslije Dejtona je bila formirana komisija koja je trebalo da utvrdi liniju razgraničenja. Oni su počeli sa radom, ali nisu završili posao”, rekao je Višković novinarima u Banjaluci.

On je dodao da je utvrđivanje međuentitetske linije razgraničenja nasušna potreba građana.

“Kako neko može da ostvari građansko pravo ako ne zna da li tamo gdje živi pripada jednom ili drugom entitetu i gdje treba da traže svoja prava. Ovo je normalan zaključak i ne vidim zašto bi on bio problem i nekome pravio štetu”, istakao je Višković.

Srna

http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.