Višković u Semberiji; Posjeta privrednim i poljoprivrednim subjektima (VIDEO)

August 13, 2020, 5:12 pm

 

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković u posjeti je Semberiji

Višković je posjetu počeo posjetom Mesnoj industriji ZP-komerc u Vršanima.

Sastanku sa rukovodstvom ove Mesne industrije prisustvovao je i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalić, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić i poslanik u Narodnoj skupštini Srpske Nedeljko Ćorić.

Višković je rekao da će ovoj firmi uskoro biti omogućen izvoz junećeg mesa u Tursku, napominjući da je ovo jedino preduzeće iz Republike Srpske koje je dobilo sertifikat za izvoz na tursko tržište.

Višković u Bijeljini (Foto: RTRS)

On je istakao da je ZP komerc možda i jedino preduzeće u Republici Srpskoj koje je zaokružilo proizvodni proces, jer imaju svoju proizvodnju, klanje i preradu, sve do gotovih proizvoda.

Višković je, nakon posjete ovoj firmi, u Donjem Magnojeviću posjetio farmu poljoprivrednog proizvođača Slobodan Petrića.

Foto: RTRS

Premijer Srpske je posjetio i Prehrambenu industriju Sava Semberija u Bijeljini, gdje je razgovarao sa direktorom ove firme Stevom Filipovićem

Ova fabrika trenutno prerađuje 10.000 tona voća i povrća. Maksimalni proizvodni kapacitet joj je 12.000 tona gotovog proizvoda, a iskorištenost proizvoda je oko 40 odsto. U ovoj firmi trenutno radi 50 ljudi, a zapošljava i sezonske radnike.

Nakon posjete Prehrambenoj industriji Sava Semberija, Višković se sastao sa poljoprivrednikom u selu Donje Crnjelovo Mladenom Mitrovićem koji se bavi proizvodnjom voća i povrća na 60 hektara zemlje.

Premijer Srpske će danas održati sastanak sa predsjednikom Upravnog odbora zvorničke Alumine Milom Matićem, nakon čega je predviđen obilazak novog proizvodnog pogona te firme.

Izvor: RTRS 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *