Višković: Srpska 2008. godine preuzela obavezu da topli obrok i regres budu u ličnom primanju

May 16, 2022, 4:03 pm

Potpredsjednik SNSD-a Radovan Višković izjavio je da je Republika Srpska još 2008. godine preuzela obavezu da topli obrok i regres budu u ličnom primanju.

Višković je, nakon sastanka vladajuće koalicije u Banjaluci, rekao novinarima da to nije slučaj samo u Republici Srpskoj, već i u BiH, Srbiji i zemljama u okruženju.

Višković, koji je premijer Republike Srpske, podsjetio je da je Vlada Srpske za povećanje plata u javnom sektoru u iznosu od 10 odsto izdvojila 58 miliona KM.

– Topli obrok i regres do kraja godine koštao bi Republiku Srpsku počev od maja ove godine preko 110 miliona KM – istakao je Višković.

On je rekao da će mjere Vlade Republike Srpske koje se rade po pitanju povećanja plata preći plate u Srbiji i BiH u istoj branši.

– Ovo je veliki iskorak vladajuće koalicije i Vlade Republike Srpske – istakao je Višković i dodao da je na strani radnika i pojedinaca, ali da kao odgovoran čovjek mora voditi računa o budžetu i da ono što prihvati može i da isplati.

Višković je pozvao medije da provjere ko je još osim Republike Srpske povećao penzije za 14 odsto, te plate za pet mjeseci ove godine.

Izvor: Srna

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.