Višković sa švajcarskim privrednicima (FOTO)

May 14, 2022, 7:55 am

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković sastao se danas u Cirihu sa švajcarskim privrednicima koji su porijeklom iz Republike Srpske.

Sastanaku su prisustvovali i predstavnici lokalnih zajednica iz Republike Srpske.

Podsjećamo, Višković učestvuje u radu Samita poslovne dijaspore u Cirihu.

U Cirihu je juče, u prisustvu Viškovića, otvoren Četvrti privredni forum srpske dijaspore, koji organizuje Udruženje srpskih privrednika u Švajcarskoj.

Ovaj dvodnevni skup, kojem su prvog dana prisustvovali ministar energetike i rudarstva Petar Đokić i ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Zlatan Klokić, prilika je za saradnju švajcarskih i srpskih privrednika i razmjenu iskustava iz oblasti informacionih tehnologija, energetike, nekretnina i medicine.

Višković je juče, u okviru ovog foruma, posjetio i štandove izlagača iz Republike Srpske i Srbije.

Premijer Srpske je na marginama skupa imao brojne susrete, uključujući razgovore sa predsjednik Privredne komore Švajcarske za srednju Evropu Oliverom Bečingerom, kao i ambasadorima BiH i Srbije u Švajcarskoj Borom Bronzom i Goranom Bradićem.

Višković je rekao da Srpska ima komparativne prednosti da ponudi ljudima u dijaspori da, ulažući u Srpsku, mogu da ostvare i profit, dodavši da Srpska ima stimulativne poreske stope te energente. Višković je izjavio da su Srpskoj najvažniji ljudi sa ovih prostora koji su napravili biznise širom svijeta.

RTRS

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.