Višković apeluje da se smire tenzije u Srebrenici (VIDEO)

January 31, 2020, 7:10 pm

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković apelovao je danas na sve Srbe, Bošnjake, roditelje i učenike u Srebrenici da se smire tenzije i ne vrši politizacija srebreničke osnovne škole zbog fotografije koju su objavili.

“Ovo treba na neki način da se `spusti na zemlju`. Ne bi trebalo dalje od toga dizati tenzije i da se pravi priča koja bi, ne daj Bože, mogla otići u nekom drugom, neželjenom pravcu”, rekao je Višković novinarima u Banjaluci.

Višković je rekao da je slučaj potrebno rješavati u dogovoru nadležnih institucija škole, dodajući da su ta djeca već na neki način i ukorena.

Višković je rekao da je od resornog ministarstva dobio informaciju da su se u pripremi svetosavskog slavlja, djeca u Srebrenici, kada su u jednom momentu ostala bez nadzora nastavnika, slikala i samoinicijativno napravila fotografiju, koju su objavila na društvenim mrežama.”Smatram da ovi mladi ljudi kada su to napravili i poslali na društvene mreže nisu bili ni svjesni kako će to neko protumačiti. Oni su bili obučeni u narodne nošnje da bi učestvovali u toj priredbi. U nekome se pojavila ideja da se slikaju i oni misle da su oni nekakvi četnici”, rekao je Višković.

Fotografija grupe srpskih učenika iz Srebrenice obučenih u tradicionalne srpske narodne nošnje sa uzdignuta tri prsta, u čijoj pozadini je srpska trobojka i natpis “braća četnici” objavljena je na društvenoj mreži “Instagram” na profilu jednog od učenika osnovne škole u Srebrenici.

https://www.youtube.com/watch?v=Q-PXZx2HQgQ

IZVOR: SRNA/TANJA DERIKUĆA http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *