Više od 7.000 takmičara na Beogradskom maratonu

Više od 7.000 takmičara na Beogradskom maratonu

Za učešće na 30. Beogradskom maratonu u subotu, 22. aprila, prijavilo se više od 7.000 takmičara iz 70 zemalja, što će biti novi rekord ovog maratona, saopštili su organizatori.

Zamjenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović je na konferenciji za novinare pozvao građane da učestvuju na maratonu, polumaratonu i trci zadovoljstva u subotu, 22. aprila.

“Pozivam Beograđane da dođu sa decom na maraton i budu deo istorije”, rekao je Mladenović, navodeći da se u subotu ne očekuje kiša i da će biti lijepo vrijeme za trku.

On je najavio da na maraton u Beograd dolaze brojni asovi.

“Hvala organizatorima na viziji što promovišu Beograd, zemlju i naš sport. Drago mi je što Beograd postaje centar sporta i po tome prepoznat u svetu”, rekao je Mladenović.

Svjetski rekorder u skoku u vis Havijer Sotomajor zahvalio je što drugu godinu zaredom ima priliku da bude u Beogradu.

Najbolja maratonka svih vremena Roza Mota, koja je bila i promoter maratona 2011. godine, naglasila je da osjeća veliku čast zbog dolaska u Srbiju.

“Sport se ne vrti oko pobjeda, već da se stvara prijateljstvo. Nadam se da ću biti ovdje i kada bude 50. maraton”, rekla je Mota.

Predstavnik “Hemofarma” Suzana Đorđević izrazila je zadovoljstvo što je ta kompanija partner Beogradskog maratona, naglasivši da je ova kompanija oduvijek promovisala sportske aktivnosti.

Beogradski maraton, 30. po redu, održava se u subotu, 22. aprila od 10.00 časova.

 

Izvor: Srna

Komentarišite

Your email address will not be published.