TV K3

android aplikacija

instaliraj

Vigins juri svetski rekord

Britanski biciklista ser Bredli Vigins objavio je da će pokušati da obori svetski rekord na velodromu u pređenoj distanci za jedan sat.

Vigins juri svetski rekord

Četvorostruki svetski šampion i osvajač Tur d’Fransa 2012. godine će to pokušati da učini 7. juna na Olimpijskom velodromu u Londonu.

Sadašnji rekord, od 52,491 kilometra, postavio je Australijanac Rohan Denis u Švajcarskoj ranije ove godine, a još jedan Britanac Aleks Douset je najavio da će narednog meseca i on pokušati da ga nadmaši.

“Ovaj rekord je sveti gral za bicikliste. Za njega su se borila najveća imena našeg sporta tokom sto godina i vreme je da i ja pokušam. Nadam se da je ovo izazov koji inspiriše ljude. Zašto ne bismo izvadili svoj bicikl iz šupe i videli koliko možemo da pređemo za sat vremena”, naglasio je Vigins.

Karte za Viginsov pokušaj obaranja rekorda biće u prodaji ove nedelje, a proslavljeni biciklista se nada da će ga navijači podržati i dati mi snagu.

“Presrećan sam što je vozač Viginsovog kalibra pokazao interesovanje da uđe u legendu obaranjem rekorda. Uveren sam da će Bredli dati sve od sebe da bi lestvicu postavio visoko. Tako nešto se ne postiže lako i zbog toga jedva čekam da vidim šta on može da uradi u jednom od najvećih izazova u našem sportu”, rekao je prvi čovek Međunarodne biciklističke unije Brajan Kukson.

Vigins je proteklog vikenda na trci Pariz – Rube završio karijeru na drumu, pošto će se od sada u potpunosti koncentrisati na velodrom.

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.