Vidić traži podršku: KOLOS SDS će pokrenuti inicijativu za smjenu Ljubiše Ćosića

September 18, 2021, 7:26 pm

Konferencija lokalne samouprave SDS (KOLOS) podnijeće inicijativu za smjenu Ljubiše Ćosića sa mjesta predsjednika Saveza opština i gradova RS.

Ćosić je svojim nedoličnim ponašanjem i nasiljem prema jednoj ženi nanio nemjerljivu štetu Savezu opština i gradova – istakao je Zoran Vidić, predsjednik KOLOS.

On je dodao da očekuje da će ovu inicijativu podržati i drugi načelnici.

“Da bi zaštitili institucije moramo da reagujemo na ovakve izlete primitivizma i nasilja. LJubiša Ćosić je svojim nedoličnim ponašenjem nanio nemjerljivu štetu Savezu opština i gradova i izgubio moralno pravo da vodi ovu veoma važnu instituciju. Očekujemo da će našu inicijativu podržati svi načelnici kojima je do digniteta Saveza opština i gradova”, poručio je Vidić.

On je naglasio da ga je zgrozila informacija da je LJubiša Ćosić pijan nasrnuo na mlađu ženu u jednom kafiću u Istočnom Sarajevu.

“Nadam se da će našom inicijativom smjene nedostojnih kadrova se pokrenuti opšti proces očuvanja digniteta institucija i biću veoma ponosan ako prva institucija u kojoj pokrenemo politiku odgovornosti bude Savez opština i gradova. Ukoliko naša inicijatica za smjenu Ćosića prođe biće to nada da možemo da budemo odgovorno i pravično društvo”, kazao je Vidić.

Podsjećamo da su pojedini mediji danas objavili informaciju da je gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić sinoć u baru fizički nasrnuo na svoju partnerku.

U Policijskoj upravi Istočno Sarajevo, kako prenosi Srpskainfo, naveli su da im ovaj slučaj nije prijavljen, ali da će “provjeriti pogovaranja”.

Ćosić je isti portal izjavio da nije istina ono što se o njemu piše.

“To je neistina koja će trajati tri dana”, rekao je Ćosić.

BLportal

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *