Video-striming uživo doneo zaradu od četiri milijarde dolara

Video-striming uživo doneo zaradu od četiri milijarde dolara

Nagli rast video-striminga uživo u Kini, koji je prošle godine doneo zaradu od četiri milijarde dolara, privukao je investicije kompanija poput „Alibabe“, koje veruju da mogu da povećaju postojeće usluge u elektronskoj trgovini, društvenim mrežama i igrama, piše „Rojters“.

Trenutno postoji oko 150 platformi striminga uživo, i uglavnom je reč o zabavnim emisijama, a pristup preko mobilnog telefona je glavna, ako ne i jedina kapija za kupovinu i zabavu.

Kineski striming uživo

Na desetine hiljada mladih u Kini sanja da otvori onlajn trgovinu, budući da je programe preko striminga uživo prošle godine pratilo 340 miliona Kineza, a oko te industrije niču i drugi unosni poslovi.

Osnovane su i brojne agencije koje su lovci na talente, i pripremaju kandidate za voditeljski posao.

Oni se biraju na osnovu izgleda, komunikativnosti, sposobnosti da sa svakim uspostave kontakt.

Neobična zabava privlači pažnju sve većeg broja Kineza, a voditelji su spremni da menjaju izgled u skladu sa poželjnim standardima, kako bi povećali svoje šanse za uspeh u grani koja donosi milijarde dolara profita.

Jedna od voditeljki na striming platformi Huađijao, Đing Ki, spremna je da se podvrgne petosatnoj plastičnoj operaciji nosa, koja košta 14.500 dolara, jer će, kaže, njen nastup učiniti atraktivnijim i povećati broj obožavalaca.

Kada njeni obožavaoci, posetioci platforme, kupe novčiće ili virtuelne poklone koje nudi, kasnije ih pretvara u keš.

Mnogi se zato odlučuju za plastične operacije da bi popravili izgled i zaradili više novca, a postoji i platforma koja nudi sve potrebne informacije o tim zahvatima.

Uživo prenošenje utiče na rast pratećih preduzeća, uključujući agencije koje žele da pronađu sledeću zvezdu, potrošačke kredite, pa čak i kozmetičke operacije.

Ipak, unosna grana IT industrije donela je i neprikladne sadržaje.

Voditeljke su, u želji da privuku pažnju, bile spremne i da pređu granicu pristojnosti. Ministarstvo kulture zbog toga je ukinulo više od četiri hiljade striminga i kaznilo 18.000 voditelja.

Izvoe. RTS

Komentarišite

Your email address will not be published.