Veterani Zvezde i Borca: Da nam se djeca rađaju (VIDEO)

September 6, 2019, 4:19 pm

Veterani FK Crvena zvezda, FK Borac i RS, kao i selekcije ljekara i novinara spremno čekaju fudbalske okršaje u sklopu humanitarne akcije za promociju nataliteta u RS.

Sprema se istinski fudbalski spektakl na Gradskom stadionu u Banjaluci (12. septembar), a posebnu draž svemu daje i humanitarni karakter. Oni stariji ljubitelji fudbala sjećaju se majstorija legendi Zvezde i Borca, a sada će te iste igrače moći ponovo da vide na zelenom tepihu.

Utakmice i cijeli događaj održavaju se zahvaljujući Fondaciji “Djeca nam se rađala”, koja za cilj ima podizanje svijesti o važnosti povećanja nataliteta.

“Sprema se jedan veliki događaj. Povod je vrlo bitan i želimo da skrenemo pažnju na nešto najvažnije u RS, a to je smanjena stopa nataliteta. Naš cilj je da svako od nas da doprinos kada je ovaj problem u pitanju. Fondacija je napravljena s ciljem da svi učestvujemo u njoj i pozivam da svako na svoj način da doprinos njenom radu”, rekao je Vlado Đajić, predsjednik Fondacije “Djeca nam se rađala”, i istakao da će prema svim najavama Gradski stadion 12. septembra biti pun.

Utakmica će biti odigrana od 17 časova, a ulaz je besplatan. Od 1. septembra je aktivan i humanitarni broj 1432, a pozivom na njega građani RS će donirati sredstava za rad Fondacije. U revijalnom dijelu utakmice nastupiće mnoge estradne zvijezde koje su podržale rad ove fondacije. Đajić je još jednom pozvao sve stanovnike RS da makar jednom pozovu humanitarni broj 1432.

Pred banjalučkom publikom naredne nedjelje ponovo će zaigrati fudbalski asovi poput Dragana Džajića, Vladimira Petrović Pižona, Jovana Aćimovića, Stanislava Karasija, Miloša Šestića, Dušana – Duleta Savića, Zdravka Borovnice, braće Milka i Boška Đurovskog… Za veterane Borca i RS nastupiće Željko Buvač, Damir Špica, Stojan Malbašić, Oliver Jandrić, Darko Ljubojević, Jovan Šmanja, Radmilo Mihajlović, Petar Jelić, Nikola Nikić…

“Svi igrači koje smo zvali odazvali su se i biće to pravi spektakl. Ne volimo da gubimo ni u prijateljskim mečevima pa ćemo i u ovom ići na pobjedu. Svi znate da mi znamo da igramo fudbal, a koliko možemo sada vidjećemo u ovom meču”, kazao je Damir Špica, nekadašnji kapiten Borca.

Kao uvertira humanitarnoj utakmici biće duel ljekara i novinara. Iz oba tabora su najavili borbu do posljednje sekunde. Ljekari su istakli da se već neko vrijeme spremaju za ovaj meč, a da su novinare tek nedavno obavijestili o tome i to im daje značajnu prednost. S druge strane, lukavi su i novinari, pa je selektor ove selekcije istakao da su već spremni tekstovi o tome kako su na terenu pobijedili ljekare. Ono što je najvažnije iz oba tabora su pozvali sve građane da pozovu humanitarni broj 1432, ali i da 12. septembra dođu na Gradski stadion i uživaju u obje utakmice. Na kraju su istakli da su sa zadovoljstvom dio ove plemenite akcije.

Izvor: Nezavisne novine 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *