TV K3

android aplikacija

instaliraj

Velika pljačka voza, 14. 03. – 22:40

Velika pljačka voza, 14. 03. – 22:40

Skupina vještih pljačkaša odluči izvesti najveći pothvat njihovih života

Godine 1856. Engleska i Francuska ratovale su na Krimu protiv Rusije. Engleske trupe primale su plaću u zlatu. Dvadeset i pet tisuća funti u zlatnim polugama putovalo je jednom mjesečno vlakom iz Londona do obale.

Zlato je bilo smješteno u okovane sandučiće, a oni u dva sefa koji su se zaključavali s po dva ključa.

Dva ključa čuvao je u uredu šef postaje, treći ključ imao je Edgar Trent (A. Webb), predsjednik banke iz koje se odvozilo zlato, a četvrti ključ njegov upravitelj banke Henry Fowler (M. Terris).

Poslovni čovjek neodređena zanimanja Edward Pierce (S. Connery) odluči izvesti prvu pljačku vlaka u povijesti.

U tome će mu pomoći njegova djevojka Miriam (L.-A. Down) i najspretniji londonski džepar i provalnik Robert Agar (D. Sutherland). Pierce najprije upozna Trenta i počne se udvarati njegovoj kćeri. Od nje sazna da otac drži ključ u svom vinskom podrumu.

Jedne večeri, dok je cijela obitelj na okupu, Agar i Pierce ušuljaju im se u kuću i u podrumu neprimijećeni uzmu voštani otisak ključa. Fowler nosi ključ obješen oko vrata.

Miriam odglumi prostitutku u javnoj kući koja mu skine ključ, a Agar na brzinu uzme otisak. Najteže je doći do ključeva šefa postaje, jer ih uvijek netko čuva.

Edward će doći na izvrsnu ideju kako da se uzmu otisci tih ključeva koji samo 75 sekundi u danu nisu čuvani. Tek kad naprave sva četiri ključa, pljačkaši mogu krenuti u pljačku jurećeg vlaka…

  • Godina proizvodnje: 1979.
  • Uloge: Sean Connery, Donald Sutherland, Lesley-Anne Down
  • Režiser: Michael Crichton
  • Žanr: Avantura, krimi, drama
  • Dužina trajanja: 110 minuta

Komentarišite

Your email address will not be published.