TV K3

android aplikacija

instaliraj

Velika izložba srpskog slikara u Parizu

U Kulturnom centru Srbije u Parizu, francuska publika moći će od 7. aprila da uživa u radovima Nemanje Mate Đorđevića, jednog od najuspješnih umjetnika mlađe generacije.

Velika izložba srpskog slikara u Parizu

Na velikoj izložbi na tri nivoa Kulturnog centra, Đorđević će na izložbi “Nyctophilia” predstaviti radove nastale od 2013. do onih koji su nastali u Parizu 2016, gradu u kojem autor trenutno živi i radi.

Na postavci će biti prikazane slike, crteži i kolaži, o kojima je u svom tekstu “Potrebno je upoznati noć” Muharem Bazdulj napisao: “”Suptilnost i smiraj generalno stvaraju manir s kojim Đorđević prilazi svojim noćnim motivima.

On je svjestan da su nam svjetlost i boja najnužnije da bismo mogli da se zagledamo u noć.

Đorđevićevo sioranovsko nadahnuće je, naime, nedvosmisleno, a od nas zavisi kuda će da nas odvede. Destinacija će u svakom slučaju biti vrijedna putovanja”“. Nemanja Mate Đorđević rođen je 1983. u Beogradu.

Diplomirao je na Fakultetu likovnih umjetnosti u Beogradu, i dobitnik je brojnih priznanja iz oblasti slikarstva i crteža – nagrade Fonda Vladimir Velićković za crtež 2009, nagrade 47. Zimskog salona u Herceg Novom za slikarstvo, nagrade Milan Konjović na Likovnoj jeseni 2014. u Somboru…

Đorđević je dobitnik i nagrade Francuske Akademije lijepih umjetnosti za podstrek slikarstvu, kao i prestižne nagrade za crtež Pjer David Vel 2015. Izložba “Nyctophilia” biće otvorena za posjetioce do 7. maja ove godine.

 

(Tanjug)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.